У п’яти областях починають тестувати телемедицину

У п’яти областях починають тестувати телемедицину
Фото ілюстративне

У п’яти областях України найближчим часом розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях.

Про це під час селекторної наради щодо стану реалізації реформи сільської медицини наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує Украінформ.

За його словами, у п’яти областях — Кіровоградській, Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях за 4 нозологіями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, бронхіальна астма та дерматологічні захворювання. Вже найближчим часом області мають визначити такі амбулаторії.

«Сьогодні всі області вже вийшли на реалізацію проектів. І в 2019 році всі сільські амбулаторії, в рамках реформи, мають бути введені в експлуатацію. Тепер ми впритул наближаємось до впровадження телемедицини», — зазначив Зубко.

Він додав, що запроваджуючи телемедицину сімейному сільському лікарю надають унікальну можливість отримати фахову консультацію вузькопрофільного спеціаліста з приводу діагнозу чи лікування.

Урядовець підкреслив, що мета реформи медицини– не будівництво нових амбулаторій або встановлення медичного обладнання, а зменшення смертності людей і кількості нових захворювань, збільшення тривалості життя українців безпосередньо в сільській місцевості.

Довідково:

Телемедицина – напрямок медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги, з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями або засоба відеозв’язку(у випадках, коли відстань є критичним чинником).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські військові отримають високоточну зброю майбутнього
Наступна новина Як Луцьк готується до приїзду Порошенка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини