У п'яти районах Волині спостерігаються паводки

У п'яти районах Волині спостерігаються паводки

Щороку у весняний період в ряді населених пунктів Волині спостерігаються паводки.

Журналісти «Першого» вирішили дізнатися, чи готова Волинь до «великої води».

Прес-секретар ДСНС України у Волинській області Володимир Несторов повідомив, що як такого підтоплення у районах Волині немає.

За його словами, лише деякі райони мають цю проблему, тому пожежно-рятувальна служба здійснює відкачування талих вод на присадибних ділянках та подвірях.

«Наразі надходило 5 звернень із Камінь-Каширського, Ківерцівського, Ковельського, Іваничівського, Турійського районів, тобто по одному випадку із кожного. Для допомоги населенню ми задіяли спеціальну техніку: мотопомпи, пожежні автомобілі», – повідомив Володимир Несторов.

Він зазначив, що ДСНС розпочала комплексні обстеження меліоративних каналів й інших систем для водовідведення у населених пунктах.

«Де є якісь проблеми, оперативно «включаються» всі сили і засоби, які є на місцях», – додав прес-секретар.

До слова, часто мешканці села Рованці, що поблизу Луцька, стикаються із підтопленнями, тому ми поцікавилися, як Боратинська ОТГ готується до весняного періоду.

«Зараз у нас немає проблем, а якщо підтоплення будуть, то, як завжди, працюватимемо із ДСНС. У місцевому бюджеті ми передбачили кошти для надзвичайних ситуацій, тому в разі потреби ми знайдемо вихід», – запевнив голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Триває конкурс на посаду директора волинського санаторію «Пролісок»
Наступна новина ПриватБанк пропонує волинянам страхування комунальних платежів
Останні новини
Схожі новини