У Рівному роздільний збір сміття без жодних витрат

У Рівному роздільний збір сміття без жодних витрат

Україна сьогодні є лідером серед європейських країн із захоронення сміття, більше 7 % території нашої країни займають сміттєзвалища. Ми порушуємо низку взятих на себе зобов’язань. Прийняття Закону про заборону захоронення несортованого сміття не змінило ситуацію, адже ніхто навіть не задумався про те, як його реалізувати. Сьогодні лише у кількох містах України створені умови для роздільного збору сміття.

Проте, поки одні чекають на дії чиновників, інші беруть ініціативу на себе та самоорганізовуються. Зокрема, в одному з мікрорайонів Рівного з’явилися контейнери для сортування сміття. Та що найважливіше – така послуга стала доступною для них абсолютно безкоштовно – ні міський бюджет, ні мешканці мікрорайону не витратили на це жодної копійки.

Усі витрати з реалізації роздільного збору сміття, встановлення контейнерів та їх вивезення повністю забезпечує організація-надавач послуг. Крім цього, вони повністю займаються його вивезенням та переробкою.

У Рівному ОСББ з житлового комплексу "На Щасливому"запровадило сортування сміття без жодних витрат.

Як розповів голова ОСББ "Рівне-Беверлі" Дмитро Гунько, встановлення контейнерів для роздільного збору відходів та вивезення вторинної сировини на переробку організувала громадська організація-надавач послуг, передає Vse.rv.ua

«ГО"Країна зелених змін" зацікавилась нашим новим мікрорайоном і запропонувала безкоштовно організувати сортування сміття, - пояснює він. – Наразі встановлено чотири різнокольорові контейнери: червоний - для пластику, синій - для паперу, зелений - для скла та сірий - для металу - виготовлені за сучасним європейським зразком, невеличкі та охайні на вигляд».

Представники громадської організації роздали мешканцям мікрорайону інформаційні листівки та навчили, як правильно сортувати сміття. Місце під контейнери облаштували за допомогою забудовника житлового комплексу.

«Як тільки контейнери заповнюються, працівники організації забирають їх, замінюючи новими і чистими, - каже Дмитро Гунько. - Немає розкиданих навколо відходів, пляшок, папірців та неприємних запахів - усе акуратно, цивілізовано і найголовніше - безкоштовно.

Нові контейнери для роздільного збору сміття поки працюють у тестовому режимі. Мешканці ОСББ "Рівне-Беверлі" сортують відходи вже майже місяць, а для тих, хто не готовий роздільно викидати сміття, поруч стоять звичайні сміттєві баки.

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні зростає безробіття
Наступна новина ГПУ проводить обшуки в офісах Нової Пошти
Останні новини
Схожі новини