У селі Луцького району побудують спортмайданчик зі штучним покриттям

У селі Луцького району побудують спортмайданчик зі штучним покриттям

У Карпилівці Цуманської громади Луцького району на території школи хочуть побудувати спортивний майданчик зі штучним покриттям, адже двом футбольним командам, що є у селі, немає де тренуватися.

Ініціативу зробити такий подарунок громаді проявив депутат райради Олександр Шабала, повідомили у Луцькій районній раді.

Нещодавно голова райради Олександр Омельчук та його радник Юрій Ройко вручали спортивну форму юним футболістам села Карпилівка. Тренер розповів, що діти – а це дві групи U-9 та U-11 – займаються на звичайному стадіоні або у спортивному залі та не мають тренувальної бази, хоч і грають вже на обласному рівні.

Олександр Омельчук, Юрій Ройко та Олександр Шабала навідались у Карпилівку, щоб оглянути територію школи та визначитись із місцем облаштування штучного поля, яке можна пристосувати до будь-якого ігрового виду спорту – мініфутболу, баскетболу, волейболу.

Читати також: У Луцькій громаді цього року хочуть відкрити 5 спортмайданчиків зі штучним покриттям

Вчитель фізкультури Карпилівської школи Олег Шнит наголосив, що на території школи є майданчик, підлаштований під мініфутбольне поле, але без покриття.

«На ньому вже є дренажна основа, залишилось лише покласти штучне поле та загородити територію», – сказав фізкультурник.

Староста села Карпилівка Людмила Крикун каже, що сучасний спортивний майданчик стане окрасою села, адже дітей тут багато: лише у школі навчається 499 учнів.

«Карпилівка, як і загалом Цуманська громада, славиться позитивним демографічним приростом. У нас більше сотні багатодітних родин: найбільше дітей в одній сім’ї – 18, є по 15, по 14…» – розповіла Людмила Крикун.

«Ми поспілкувались з педагогами, головою Цуманської громади Анатолієм Дорошуком, старостою та вирішили біля школи облаштувати мініфутбольне поле. Саме у ньому є потреба, адже у Карпилівці – дві футбольних команди, а тренувальної бази немає. Приємно, що громада розвивається, дітей багато – за ними майбутнє», – підсумував голова райради Олександр Омельчук.

Читати також: «Мусять бути щасливими». У Луцькому районі влаштують свято для 15 матерів, які втратили синів в АТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Із 8 травня в Україні у «червоній» зоні не залишиться жодного регіону, – Степанов
Наступна новина Волинським вчителям куплять ноутбуки для навчання онлайн
Останні новини
Схожі новини