У селі на Волині ченці організували пожежну дружину. ФОТО

У селі на Волині ченці організували пожежну дружину. ФОТО

Ченці Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря стали рятувальниками: 14 вересня у селі запрацювала перша добровільна пожежна дружина. В завдання місцевої пожежної команди входить локалізувати пожежу в перших чотири — шість хвилин, поки з Луцька не приїде пожежний автомобіль.

Про це розповів Суспільному намісник монастиря, архімандрит Костянтин Марченко.

З його слів, у команді нової пожежної дружини працюватимуть п'ять добровольців: двоє місцевих жителів та троє ченців. Ієродиякон Полікарп у монастирі – чотири роки. Говорить: щоб стати рятувальником, проходив спеціальну підготовку.

Показували, що таке пожежа, що таке вогнегасник, як надавати першу медичну допомогу, що таке джгути, механічні засоби допомоги та не механічні.

Ігумен Сильвестр буде керувати добровільною пожежною командою та буде водієм авто.

Сама команда – п'ятеро чоловік, вона поділена. Кожен робить свою певну дію: один рукава розмотує, інший – водій, контролює воду, ємкість води, тиск води, кожен матиме свої обов’язки.

На базі монастиря – це перша добровільна пожежна команда в області, говорить тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Сергій Демидюк. За його словами, у Луцькій територіальній громаді працює чотири місцевих пожежних команди, загалом на Волині їх налічується 104.

По старостинському округу найвіддаленіший населений пункт – 16 кілометрів від найближчої пожежної частини. Зі слів Сергія Демидюка, за три роки, у даному старостинському окрузі було понад 25 пожеж, і збитки, які сказали — близько трьох мільйонів гривень.

Пожежний автомобіль та спецодяг для ченців-рятувальників надало Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині, розповів намісник монастиря архімандрит Костянтин Марченко. Кошти на обслуговування техніки та на пальне, з його слів, виділять із бюджету Луцької міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Нам є чим воювати. А українці воювати вміють», – підполковник з Волинської 100-ї бригади
Наступна новина СБУ прийшла з обшуками до Шуфрича: що відомо
Останні новини
Схожі новини