«Нам є чим воювати. А українці воювати вміють», – підполковник з Волинської 100-ї бригади

«Нам є чим воювати. А українці воювати вміють», – підполковник з Волинської 100-ї бригади

Пан Валентин у 1984-1986 роках проходив строкову службу в підрозділі гірсько-штурмового спецназу повітрянодесантних військ. Згодом чоловік понад 20 років служив у правоохоронних органах. Вийшов на пенсію маючи спеціальне звання підполковника. Має позивний «Купол».

Його історію розповіли у 100-й бригаді, де він служить.  

25 лютого 20022 року «Купол» добровольцем став до лав Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони. А за рік, наприкінці лютого 2023-го, дізнавшись що першим на схід України – під Бахмут – висувається Луцький батальйон, чоловік подав рапорт на переведення в цей бат.

Понад 100 днів пан Валентин та його побратими гідно виконували бойові завдання на пекельно гарячому напрямку. У підсумку не тільки не втратили жодної позиції, а й суттєво просунулися вперед.

Коли ж луцьких тероборонівців уже відвели з-під Бахмуту, «Купол» виявив бажання повернутися в рідний Ковельський батальйон, який веде запеклі бої на Лиманському напрямку.

Боєць має військове звання головного сержанта і стверджує що його – підполковника за спецзванням – це аніскільки не бентежить:

– Головне – аби кожен з нас добросовісно та ефективно виконував завдання, які перед ним стоять. Я постійно аналізую ситуацію і відчуваю, що на фронті відбуваються позитивні зміни. Зброї стає більше. Вона стає сучаснішою. Нам є чим воювати – а воювати за рідну землю українці вміють. – Тож тільки вперед! Тільки Україна! І тільки Перемога!, – впевнено каже «Купол».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дух незламних»: в Рокинях на фестивалі виступить соліст гурту «Тінь сонця»
Наступна новина У селі на Волині ченці організували пожежну дружину. ФОТО
Останні новини
Схожі новини