У селі на Волині громада храму проголосувала за перехід в ПЦУ. ФОТО

У селі на Волині громада храму проголосувала за перехід в ПЦУ. ФОТО
Прихожани біля храму. Фото - Район. Камінь-Каширський

На Волині у селі Брониця Камінь-Каширського району громада храму проголосувала за перехід із УПЦ МП до Православної церкви України.

На збори громади, які відбулись 17 січня, приїхав також єпископ Луцький і Волинський УПЦ МП Нафанаїл зі священиками сусідніх сіл, – пише Район.Камінь-Каширський.

Спершу люди зібралися у церкві, щоб провести збори, але єпископ Нафанаїл розпочав правити молебень. Тоді прихильники ПЦУ вийшли з храму, а в приміщенні залишилося близько 50 осіб.

У зборах на церковному подвір'ї взяло участь 150 осіб, які одноголосно висловилися за перехід в Православну церкву України.

Нагадаємо, раніше у селі зібрали підписи за перехід до ПЦУ. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

Після завершення молебня духовество Московського патріархату вийшло на подвір'я.

«Людей запросили зайти у храм, але вони відмовилися. Тоді священики спробували селян переконати, що не варто поспішати з таким рішенням, на що учасники зборів не погодилися і продовжували колядувати», – йдеться у публікації.

Прихильники Московського патріархату на момент публікації залишилися у церкві, а більшість, яка примкнула до ПЦУ, розійшлася.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ поширили новини про те, що нібито священики УПЦ МП заблокували сільську раду села Брониця. Втім, пізніше у поліції повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності. 

Читати також: Ще одне волинське село думає про перехід до нової церкви


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянку, яка тицяла гроші прокуророві
Наступна новина «Деякі волинянки народжують вдома, бо так дешевше», - лікарка
Останні новини
Схожі новини