«Деякі волинянки народжують вдома, бо так дешевше», - лікарка

«Деякі волинянки народжують вдома, бо так дешевше», - лікарка
Фото: ua.112.ua

Волинянки дедалі частіше нарожують вдома. Рішення не їхати в пологовий вони пояснюють тим, що «вдома дешевше». 

Про це розповіла старший лікар зміни центральної оперативної диспетчерської Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Світлана Іщук, – пише Волинь-нова

За її словами, усе частіше бригади «швидкої» змушені приймати пологи «на дому»

Так, у ніч на 17 січня у лучанки, що мешкає на вулиці Чернишевського, розпочали пологи. Бригада ЕМД прибула оперативно, але пологи вже почалися. Породіллі надали допомогу, прийняли немовля, а тоді доправили маму із новонародженим у Луцький пологовий будинок.

«Такі випадки тепер — не рідкість, особливо у сільській місцевості. Жінки, які вже мають по кілька дітей, у довірливій розмові зізнаються, що не поспішають до лікарень через брак грошей на все необхідне для пологів. Мовляв, удома народжувати дешевше. Наші бригади мають усе необхідне, щоб допомогти дитині з'явитися на світ і в екстремальних умовах. Але краще не ризикувати здоров'ям, — застерігає лікарка. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині громада храму проголосувала за перехід в ПЦУ. ФОТО
Наступна новина Засуджений давав хабара працівнику Маневицької виправної колонії
Останні новини
Схожі новини