У селі на Волині хочуть встановити пам'ятник воякам УНР

У селі на Волині хочуть встановити пам'ятник воякам УНР
 Валерій Куденчук біля могили вояків УНР. Фото Сергія Наумука («Волинь»)

У селі Мильськ Рожищенського району на місці поховання 20 воїнів УНР, які загинули майже сто років тому в бою з червоними башкирівцями, хочуть встановити пам’ятник.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму на своєму засіданні, що відбулося 6 лютого, повідомила пресслужба облради.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук вніс на розгляд сесії проєкт рішення «Про зміни до Регіональної програми увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій на 2016-2020 роки». Зокрема запропонував доповнити заходи Програми пунктом «Встановлення пам’ятника загиблим воякам загону отамана Струка армії УНР».

Юрій Поліщук розповів, що про встановлення пам'ятника поклопотався краєзнавець з Мильська Валерій Куденчук. Він  стверджує, що попервах на місці захоронення воїнів УНР стояв дубовий хрест. Потім його демонтувала радянська влада. Могилу почали впорядковувати вже в часи незалежності України. До сторіччя битви на берегах Стохода, в якій загинули воїни загону Ілька Струка, хочуть поставити пам'ятник.

У відповідній програмі пропонується закласти на це 150 тис. грн.

Постійна комісія підтримала пропозицію та рекомендувала до розгляду проєкт Юрія Поліщука.

Читати також: Волинянин Матвій Данилюк – єдиний герой Крут, який побачив незалежність України. Спогади односельчан


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Оскар-2020». Стали відомі лауреати головної кінопремії року
Наступна новина «А якось ми «вбили» Діму…», або Знайомтеся – «Книгонуті»
Останні новини
Схожі новини