У невеличкому волинському селі – новий дитячий майданчик

У невеличкому волинському селі – новий дитячий майданчик

На дитячому майданчику біля садочка у селі Городнє Любомльського району – ніде яблуку впасти. Малеча збіглася сюди мало не з усіх кутків. Приїхали й мами з візочками, чиї діти уже за рік-два теж переступлять поріг дошкільного закладу «Берізка». 13 квітня відбулося офіційне відкриття дитмайданчика для дошкільнят. Окрім батьків та їхньої малечі, громадськості села, участь в урочистому відкритті взяв народний депутат Ігор Гузь, який і посприяв у придбанні об’єкта.

Встановити гойдалки, гірки, драбини та інші канатні конструкції стало можливим після того, як місцева ініціативна група виграла міні-грант на суму 20 тисяч гривень від Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя», у рамках проекту «Крок на зустріч».

Голова батьківського комітету дошкільного закладу та керівник ініціативної групи, що займалася реалізацією проекту, Тетяна Левчук розповіла: «Коли я вперше привела сина у дитсадок, він не захотів у ньому лишатися. На прогулянках йому було нудно і не мав чим зайнятися. Бо на території навчального закладу не було для нього розваг – гойдалок чи інших дитячих конструкцій. Він відмовлявся туди знову приходити і це стало справжньою трагедією для сім’ї».

Після цього пані Тетяна разом із односельчанами вирішили назбирати гроші для закупівлі і встановлення відповідних конструкцій. У новорічно-різдвяні свята колядували в селі. Але вдалося назбирати трохи більше трьох тисяч гривень. Цього  було дуже мало, щоб втілити мрію в життя. Тоді вона з однодумцями звернулися до Фонду Ігоря Гузя «Прибужя». Тетяна взяла участь у навчанні щодо написання проекту для отримання міні-гранту, теж організованого фондом. Влітку захистила проект і найменші мешканці Городнього вже через кілька місяців отримали омріяний спортивно-дитячий майданчик.

Нардеп привітав громаду з тим, що відтепер її малеча не нудьгуватиме. Він зауважив, що це - лише частина системної роботи парламентаря в окрузі. Тому відкритий до прийняття інших пропозицій, реалізація яких сприятиме розвитку кожної окремої громади. Після цього він прозвітував за три роки роботи у Верховній Раді.

До слова, встановлення дитмайданчика відбулося на умовах співфінансування з місцевою громадою. Загальна вартість об’єкту – понад 37 тисяч гривень.

У селі Городнє проживає понад 400 жителів, а наразі дошкільний садок відвідує більше двадцяти малят.

Прес-служба народного депутата

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі волейболісти визнані найкращими в Україні. ФОТО
Наступна новина На ремонт волинських доріг митниця перерахувала 800 млн. гривень. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини