У селі під Луцьком відзначають престольний празник. ФОТО

У селі під Луцьком відзначають престольний празник. ФОТО

Сьогодні, 21 листопада, православні християни відзначають  День святого Архангела Михаїла, а прихожани церкви у селі Промінь Луцького району відзначають ще  й престольне свято.

 Місцевий храм, який носить назву Свято-Михайлівського, має цікаву та давню історію, – повідомляють на сайті Боратинської громади.

Як зазначають на сайті громади, у Свято-Михайлівському храмі служить протоієрей Володимир Дрозд, який докладає багато зусиль для розбудови церкви, вивчення її історії та дослідження давніх ікон, що знаходяться у храмі. Активними помічниками священника є учні краєзнавчого гуртка Промінської школи.

Довідково:
Довгий період часу про дату заснування церкви у селі Промінь достовірних відомостей не було. За переказами, церква тут існувала ще з XVII-XVIII століть. Роком побудови нинішнього храму церковні документи називали 1885. Однак, деякі факти свідчать про 1859 рік.

Наприкінці XIX ст. на кам’яному фундаменті старого храму був збудований дерев’яний. 

Під час Другої світової війни навколишні села знищили, але Промінь або Пулганів (історична назва села) уцілів. Вважають це заступництвом Чудотворного образу Пресвятої Богородиці Пулганівської, копія якого тепер зберігається в церкві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Комуністи перетворили волинську церкву на «музей атеїзму» у 1980-х
Наступна новина Волинянин, який отримав опіки від вибуху котла, у стабільно важкому стані
Останні новини
Схожі новини