У селищі на Волині виявили другий випадок сказу. Захворів безпритульний кіт, якого прихистили люди

У селищі на Волині виявили другий випадок сказу. Захворів безпритульний кіт, якого прихистили люди
Фото ілюстративне

У селищі Маневичі впродовж двох місяців зафіксували другий випадок сказу. Нині недугу виявили у безпритульного кота, якого прихистила родина. На щастя, тварина нікого не покусала. 

Про це розповів Суспільному заступник голови Маневицької громади Володимир Фурманчук.

Зі скаргами на хворого кота родина звернулася до місцевого ветлікаря 4 січня. Тварині надали першу медичну допомогу, — каже Володимир Фурманчук. Потім сім'я повторно скаржилася на агресивну поведінку тварини, а 18 січня кіт помер.

Зі слів заступника Маневицького селищного голови, тіло тварини направили на експертизу в лабораторію. Там підтвердили, що у кота був сказ. Додає: тварина нікого з людей не покусала.

Наразі у Маневичах вже діє карантин через попередній випадок сказу – у домашнього пса. Нині ж дію карантину продовжили ще на два місяці. В громаді вакцинують усіх домашніх тварин.

Нагадаємо, Волинська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановила сказ у собаки, який вкусив свою власницю, жительку селища Маневичі Маневицької територіальної громади. Захворювання виявили за результатами експертизи. Згодом там ввели карантин та почали вакцинувати усіх домашніх тварин.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліцейські знайшли 16-річну волинянку, яка поїхала на навчання та зникла
Наступна новина Волинян знову попереджають про сильний вітер
Останні новини
Схожі новини