На Волині з літака розкидатимуть вакцину від сказу для тварин

На Волині з літака розкидатимуть вакцину від сказу для тварин

На Волині літаками розкидають приманки для диких звірів із вакциною від сказу. Авіація працюватиме декілька днів, доки не охопить усі заплановані площі.

Про це розповів Суспільному начальник відділу управління Держпродспоживслужби області Сергій Войтюк.

До робіт залучили чотири літаки АН-2 з Вінниччини. Вони здіймаються у повітря на аеродромі, що в селі Радовичі Ковельського району. Цього ранку, через погані погодні умови, із чотирьох літаків вилетів один.

В літаки вантажать коробки з вакциною від сказу, які викидатимуть на запланованих ділянках. Представник Укрветпромпостачу, фірми-виробника препарату, Роман Гунарі каже, що на квадратний кілометр скидають 25 приманок.

"Є приманка, яка складається з м’ясокосного борошна, всередині – блістер, який заповнений вакциною. Коли лисиця знаходить цей кубик, він має запах, вона прокушує його, вакцина потрапляє їй на слизову оболонку", – пояснює Роман Гунарі.

Протягом жовтня в ареали проживання диких хижаків потрапить 430 тисяч доз вакцини від сказу. Авіація розкидає її на площі 17 тисяч гектарів, – розповів Сергій Войтюк. З його слів, в області цього року зафіксували 17 випадків захворювання тварин сказом. "Це по 6 випадків лисиці і собаки, 3 випадки – коти і 2 випадки – велика рогата худоба", – додає начальник відділу управління Держпродспоживслужби.

Після завершення робіт на Волині авіація розкидатиме вакцину також на Рівненщині.

Нагадаємо, у селі на Волині оголосили карантин, бо виявили сказ у лисиці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У одному з сіл Луцького району запровадили карантин через рак картоплі
Наступна новина Європейці дали 7 мільйонів євро на утеплення луцьких садочків та шкіл. Нащо і який результат
Останні новини
Схожі новини