«Хворих на COVID у серпні різко побільшало», - директор волинської інфекційки

«Хворих на COVID у серпні різко побільшало», - директор волинської інфекційки

У середині серпня у Волинській обласній інфекційній лікарні суттєво побільшало пацієнтів з підозрою на коронавірус та підтвердженим діагнозом.

Про це директор медзакладу Руслан Морочковський розповів у коментарі Першому.

З його слів, зараз щодня в лікарні зайнято 105-114 ліжок зі 127 (121 звичайне та 6 реанімаційних), відведених для хворих на коронавірус. Відтак, зайнято 82-90% ліжок. У липні ж таких пацієнтів було 60-70.

Лікар вважає, що хворих більшає через ставлення українців до вірусу:

«Частина людей взагалі не вірить в його існування. Подивіться, як люди поводяться: вони не вбачають в цьому проблеми, відпочивають, на моря їздять, дні народження святкують».

Нагадаємо, у Волинській ОДА заявили про різке збільшення кількості хворих на коронавірус у лікарнях. За кілька днів завантаженість ліжок виросла з 32% до 80% в середньому в області.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що це може бути пов’язане зі зміною методики підрахунку. Мовляв раніше регіони звітувались лише про пацієнтів лікарень, в яких діагноз вже підтверджений, а тепер – ще й про тих, хто має підозру на інфікування коронавірусом і перебуває в стаціонарі.

Однак Руслан Морочковський це не підтверджує. Медик каже, що в обласній інфекційній лікарні методика обрахунку не змінилась, а от хворих справді побільшало.

Також він припускає, що восени ситуація погіршиться, бо люди більше хворітимуть на інші вірусні захворювання, зокрема грип.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиньрада проконтролює виплату зарплат працівникам психлікарні
Наступна новина Саганюк йде на вибори від партії Смешка
Останні новини
Схожі новини