У Шацькому нацпарку двоє чоловіків вбили козулю. Свою вину заперечують

У Шацькому нацпарку двоє чоловіків вбили козулю. Свою вину заперечують

19 листопада на території Шацького нацпарку спіймали браконьєрів, які вбили козулю.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Близько 22 години працівники державної лісової охорони та групи оперативного реагування ДП «Шацьке УДЛГ» та нацпарку під час рейду виявили автомобіль та двох осіб у Світязькому лісництві – на території, що в межах Шацького національного природного парку.

Під час перевірки чоловіки пояснювали,  що також проводять рейди і працюють як громадський патруль.

Лісова охорона продовжила спостереження за місцем. Вдруге підозрілу ситуацію помітили тут близько півночі. Було очевидно, що ті ж чоловіки щось шукають. Об’єктом пошуку, як з’ясувалося, виявився вбитий самець козулі, якого лісова охорона оперативно виявила з допомогою тепловізора.

На місці працювала слідчо-оперативна група. В результаті проведеного розтину встановлено, що тварина загинула  від вогнепального поранення – у тілі виявлено кулю.

За фактом триває розслідування. Встановлюється причетність осіб, які були на місці браконьєрства.

Проте, у соцмережах активно реагують на таке повідомлення і стверджують, що один з браконьєрів – громадський інспектор з охорони довкілля Волинської обласної екологічної інспекції.

«А чому не вказують «підозрілі» особи? Тому що це саме Заєць Федір Федорович та Цвид Віктор Адамович??? Як це вам? Це вже в них не перше правопорушеня: підробка докумементів для привласнення ТОВ «Шацьке мисливське господарство» і привласнення внесків членів цієї організації в сумі – 12000грн. Незаконне вивезення піску з берега оз.Світязь. Чому це все сходить їм з рук?», – пише у фейсбуці Владимир Черняк.

За словами чоловіка, після їх затримання на браконьєрському полюванні зі здобиччю, вони відмовились від надання пояснень поліції. Тварину вилучили та направили на експертизу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під псевдонімом та вночі: на Закарпатті відкрили перші в Україні анонімні пункти вакцинації
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили 10 635 хворих на ковід. Одужало – 14 450
Останні новини
Схожі новини