У Шацькому нацпарку ретельно пильнуватимуть водойми - починається нерест

У Шацькому нацпарку ретельно пильнуватимуть водойми - починається нерест
Фото ілюстративне

У Шацькому НПП поінформували, що з метою збереження риби і створення сприятливих умов для її цьогорічного нересту з 20 березня по 10 червня на водоймах природоохоронної території триватиме нерестовий період.

Аби узгодити питання забезпечення цього періоду у нацпарку провели спеціальну нараду. Фахівці парку спільно з представниками поліції, Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА, Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області обговорили координацію спільних дій для попередження та недопущення порушення правил рибальства у нерестовий період.

Природоохоронці нагадують, що любительський і спортивний лов риби в нерестовий період дозволяється здійснювати лише в межах населених пунктів з берега поплавковою та донною вудкою із загальною кількістю гачків не більше 1 шт. на одного рибалку та спінінгом з блешнею або штучною насадкою, яка замінює блешню.

На період нересту забороняється:
- перебувати не лише на водоймі, а і в її прибережній смузі із забороненими знаряддями та засобами лову риби;
- проводити роботи, що негативно впливають на гідрологічний та гідрохімічний стан озер (в т.ч. миття транспортних засобів, купання та прання із застосуванням хімічних миючих речовин тощо);
- зупиняти транспортні засоби ближче, ніж за 100 м від урізу води;
- рухатись плавзасобами на водоймах парку (крім служби державної охорони парку).

За недотримання вимог згідно Адміністративного Кодексу України порушники каратимуться штрафом з вилученням засобів лову.

Шацький НПП просить громадськість не бути байдужими до збереження природних ресурсів та закликає рибалок дотримуватись режиму тиші на воді і вимог чинного природоохоронного законодавства.

Читайте також:
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Офісі президента прогнозують зростання ВВП на 5,1%, міжнародні експерти кажуть - не більше 4%
Наступна новина Територію навколо Луцької районної ради облагородять та розширять парковку
Останні новини
Схожі новини