У школах Волині використовують електронні журнали та щоденники

У школах Волині використовують електронні журнали та щоденники

Електронними відповідниками паперових журналів та щоденників на Волині наразі користуються у 133 навчальних закладах. Це майже удвічі більше, ніж торік. Версії баз даних у телефоні ще не повністю замінили звичний варіант, тому школи паралельно ведуть як електронний, так і друкований формат.

Про це розповіла заступниця начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна, пише Волинська служба новин.

«Як правило, журнали заводять на початок навчального року і наразі вони запроваджені у 133 навчальних закладах, проте паралельно вчителі працюють із паперовою версією. Взагалі він розглядається як фінансовий документ, і будь-яка перевірка, що стосується використання коштів в освітній субвенції, обов'язково пов'язана з тим, де зафіксовані кількість годин, проведених вчителем, тема уроку, присутність учня на уроці тощо», – сказала вона.

За словами Тетяни Соломіної, коли приходить будь-яка перевірка, включаючи контрольно-ревізійні управління, то потребує все ж таки паперову версію –  її можна роздрукувати з електронного формату, але є багато закладів, які ведуть облік годин паралельно, тому що той момент верифікації дуже важливий. В управлінні ж очікують того моменту, коли вони стануть рівнозначними.

Минулого року з електронними журналами і щоденниками  працювали всього у 77 школах.

«Ми за електронні журнали та щоденники, тому що в період завершення минулого навчального року, нас вони дуже виручили. Потрібно було відновлювати дітям документи, приналежність до певного класу, і завдяки електронним системам, у яких працюємо, нам це було зробити набагато простіше», – зазначила Соломіна.

Посадовиця повідомила, що вчителі особисто визначають, використовувати чи не використовувати електронні бази у своїй роботі. Вона сказала, що не варто забувати про технічні можливості: електронний журнал потребує все ж таки необхідного ресурсу для його ведення.

Читайте також: Скільки батьків Луцької громади обрали для дітей індивідуальну форму навчання


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку горіло технічне приміщення
Наступна новина За Україну загинув рожищанин Віталій Кавка
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні