У школі на Волині зберігають історію освіти. ВІДЕО

У школі на Волині зберігають історію освіти. ВІДЕО

Учні турійської гімназії мають можливість не лише отримувати ґрунтовну базу знань за новою програмою, але й подивитися, як проходив навчальний процес багато десятиліть тому.

У стінах навчального закладу діє освітній музей Турійщини, у якому побувала і знімальна група Сфера-ТВ.Луцьк.

Опорний навчальний заклад райценетру Турійськ всіляко намагається підтверджувати свій статус та роботи все можливе, аби дітям у його стінах було цікаво. Родзинкою гімназії є освітній музей Турійщини, де представлені унікальні експонати з часів польської Речі Посполитої.

Директор навчально-виховного комплексу розповідає, що в колекції представлені різноманітні цікавинки, зокрема книги наказів та учнівські журнали повоєнного періоду, зошити в яких працювали учні, посвідки, свідоцтва, відзнаки, якими нагороджували найкращих. Збережені екзаменаційні білети 50 – 60 років і навіть радянські шкільні форми.

Пані Оксана зазначає, що найбільше привертає увагу дітей раритетна парта, найдавнішою ж пам’яткою є свідоцтво про закінчення школи, датоване 37 роком.

Директор гімназії підкреслює, що експонати збирали понад рік по всьому селищу.

Спільними силами вдалося створити й фотогалерею, де представлені педагогічні династії. Та все ж завершується експозиція музею сьогоденням. Так би мовити, на десерт гості мають можливість побачити відомих випускників школи, знаних навіть загалом в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький замок 1921 року. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 6 листопада
Останні новини
Схожі новини