У Словаччині за день 2,5 млн людей безкоштовно протестували на COVID-19

У Словаччині за день 2,5 млн людей безкоштовно протестували на COVID-19
Фото ілюстративне

У Словаччині за суботу, 31 жовтня, понад 2,5 мільйона жителів країни протестували на зараження коронавірусом. Масове тестування у країні проводять безкоштовно, аби зупинити другу хвилю епідемії у країні.

Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Наг, пише The Guardian, інформує Громадське.

З 2,58 мільйона словаків, які пройшли тестування, 25 850 (близько 1%) отримали позитивні результати та тепер мають відправитися на самоізоляцію.

Для того, щоб провести масове тестування залучили понад 40 тисяч медиків, а також загони солдат, поліцію, держслужбовців та волонтерів. Всього у країні відкрили близько 5 тисяч точок тестувань. 

Сам тест є безкоштовним та добровільним, однак ті, хто відмовляються його робити, також змушені будуть сидіти на самоізоляції.

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович вибачився за тиск на людей для участі у тестуванні, але заявив, що вимога обґрунтована.

 «Свобода має поєднуватися з відповідальністю до тих, хто ... найслабший серед нас: онкологічних хворих, літніх людей, людей з іншими захворюваннями», ㅡ заявив він.

Нагадаємо, 17 жовтня прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович оголосив про масштабне безплатне тестування громадян на коронавірус. Тестування має проходити у два етапи: перший етап був запланований на ці вихідні, а другий на 7-8 листопада. Для цього країна закупила 13 млн тестів на антиген, які дозволяють встановити результати дослідження вже через 15-30 хвилин.

За словами Матовича, таке тестування є «єдиним способом обернути назад розвиток пандемії».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні з'явиться новий китайський бренд автомобілів
Наступна новина Дорогу Любомль-Любешів відремонтують за 220 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини