Сімейні лікарі зможуть тестувати на коронавірус, – Степанов

Сімейні лікарі зможуть тестувати на коронавірус, – Степанов

Міністерство охорони здоров'я України оновило алгоритм тестування на коронавірусну інфекцію. За словами міністра Максима Степанова, тест на COVID-19 мають проходити всі люди із ГРВІ. Також сімейних лікарів забезпечать швидкими тестами на антиген до коронавірусу для діагностування COVID-19.

Про це Степанов заявив під час ранкового брифінгу 19 грудня, пише 24 канал.

Він нагадав, що тепер українцям роблять тест навіть при ознаках гострої респіраторної вірусної інфекції. Раніше тестування проводили людям із симптомами COVID-19 та пневмонії.

«Хочу повідомити, що в нас цього тижня повністю оновлений алгоритм тестування на наявність коронавірусної інфекції. Основне значення для лабораторної діагностики має ПЛР-діагностика. Лабораторне обстеження, згідно з новим алгоритмом, буде проводитись особам з підозрами на COVID-19, клінічними симптомами. З будь-якими ознаками інших гострих респіраторних інфекцій та ознаками пневмонії»,
– наголосив Степанов.

Крім того, в Україні вводиться скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Тест роблять за 15 хвилин людям із вказаними симптомами, контактним особам або людям, які повертаються з-за кордону, і пацієнтам, які підлягають плановим госпіталізаціям.

«Ще одне. Позитивний результат тесту на визначення антигену в деяких випадках має бути підтверджений ПЛР. Не потребує, якщо є симптоми COVID-19. Якщо людина не має симптомів, була контактною, якщо буде позитивний тест, то треба ще зробити ПЛР», – пояснив Степанов.

Він додав, що до 23 грудня має бути вирішено питання щодо присутності тесту на антиген у сімейних лікарів.

В Україні вже отримано 260 тисяч швидких тестів. Степанов розповів, що у наступну середу доставлять ще 1,5 мільйонів тестів.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вже продають живі ялинки. За скільки можна купити новорічне дерево
Наступна новина Зеленського просять присвоїти Кернесу звання Героя України
Останні новини
Схожі новини