У «Слузі народу» назвали, з кого обиратимуть прем'єра

У «Слузі народу» назвали, з кого обиратимуть прем'єра

Кандидат у депутати Верховної Ради від партії «Слуга народу» Давид Арахамія назвав кандидатів, яких партія розглядає як кандидатів на посаду прем’єр-міністра.

Про це інформує theБабель з посиланням на Українські новини.

Арахамія допускає призначення прем'єр-міністром секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександра Данилюка, глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва або виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка

На цю посаду, каже він, можуть бути призначені люди, «які є професійними економістами, які можуть спокійно розмовляти англійською мовою, які вже знають, як працює держава, і не були в партіях і «міжсобойчиках».

Арахамія зазначив, що команда президента Володимира Зеленського вже обговорює до 4-х кандидатур на цю посаду.

«Тимошенко там немає, і Палиці там немає», — додав кандидат.

У партії «Голос» заявили, що не проти призначення когось із названих кандидатур.

«Усі три кандидатури є гідними. Проте потрібно розглядати не тільки кандидатуру прем'єр-міністра, але й пакетне, так би мовити, узгодження. Тому що прем'єр повинен бути готовий працювати з цими міністрами», — заявила керівник штабу «Голосу» Юлія Клименко в коментарі theБабелю.

Після оголошення результатів екзитполів Володимир Зееленський заявив, що у його ккоманді чекають Святослава Вакарчука, лідера партії «Голос» нарозмову про прем’єра, пише «Українська правда».

"Наша ініціатива до пана Вакарчука була ще на президентських виборах. Ми запрошуємо до розмови пана Вакарчука. Питання з приводу прем‘єра Вакарчука - це питання до нього, тому що це велика відповідальність", - сказав президент.

За його словами, прем‘єром "повинен бути не політик, гуру економіки з авторитетом на Заході".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не розслабляйтесь», – Зеленський про місцеві вибори
Наступна новина «Ця Верховна Рада може не допрацювати до кінця», - Тарас Яковлев
Останні новини
Схожі новини