У соцмережах італійських комуністів просять підтримки для братів з Луцька, які за «русскій мір»

У соцмережах італійських комуністів просять підтримки для братів з Луцька, які за  «русскій мір»

У соцмережах італійських комуністів поширили прохання про підтримку близнюків з Луцька, який звинувачують в антидержавних закликах

Відповідне відеозвернення з’явилося на каналі "PCI TV" у YouTube, передає "Еспресо.Захід". 

Відомо, що близько місяця тому в італійській комуністичній спільноті "Partito Comunista Italiano – Roma" опублікували відеозвернення братів Кононовичів з Луцька, які з березня 2022-го перебувають під слідством за звинуваченням у спробі повалення державного ладу.

Після арешту і обрання запобіжного заходу активність чоловіків у соціальних мережах призупинилась, та через півтора року мовчання пропагандистські звернення відновилися. Зокрема, у соцмережах італійських комуністів поширили їхнє прохання про підтримку.

"Дорогі антифашисти і комуністи Італії, ми, комуністи України, прийняли перший удар в Європі від імперіалістів Заходу і Сполучених Штатів Америки. Ми боремося зараз із режимом, який нав’язує нам Захід, і з його капіталізмом… По нас завдали перший нищівний удар, але ми не здалися. Ми раді, що в цей непростий час комуністи й антифашисти Італії разом з нами. Ми знаємо, що ми не одні і ви боретеся разом з нами. Тільки боротьба, тільки інтернаціонал, тільки солідарність комуністів і антифашистів Європи. Пролетарі всіх країн, об’єднуйтесь", – заявили вони у відео.

Зауважимо, канал на YouTube, на якому розміщене це звернення, був створений на початку повномасштабного вторгення Росії, у березні 2022 року. Станом на сьогодні, 30 жовтня, там лише 353 підписники, відео ж продивились 320 разів. 

Варто відзначити, що на сайті італійської комуністичної партії зустрічається не один матеріал про братів Кононовичів. Крім цього, там публікують й дописи проти НАТО, США та європейських санкцій. Можна знайти й заяви про те, що Україна сама спровокувала напад Росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку судили чоловіків, які незаконно перевозили людей на окуповані території
Наступна новина На Волині внаслідок ДТП загинув мотоцикліст
Останні новини
Схожі новини