У Києві судять братів-Кононовичів

У Києві судять братів-Кононовичів

Комуністів Олександра і Михайла Кононовичів судитимуть за дії, спрямовані на насильницьке повалення конституційного ладу.

Про це «Силі правди» повідомили в Службі безпеки України. Судове засідання заплановане на 30 червня 2022 року в Солом’янському районному суді міста Києва.

Нагадаємо, братів Кононовичів затримали в Києві на початку повномасштабної вторгнення росії. 

«Є дані, що свідчать про їх тісну співпрацю зі спецслужбами РФ та РБ. Мета посіпак окупантів – розхитати внутрішню обстановку в країні та створити «потрібну інформаційну картинку» для Росії та Білорусії», – повідомляли 6 березня на сторінці СБУ в Facebook.

До обох був застосований запобіжний захід – тримання під вартою. 

У коментарях на сторінках Кононовичів у ворожих соціальних мережах «Однокласники» і «Вконтакте» їхні прихильники повідомляли, що брати перебували в Лук’янівському слідчому ізоляторі столиці.

Читати також: Братів-Кононовичів з Луцька затримала СБУ. Чим вони прославились в останні роки

Наразі розслідування завершено і справу з обвинувальним актом передано до Солом’янського районного суду Києва. Братам-комуністам інкримінують частини 1 та 2 ст. 109 Кримінального кодексу України «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади». Їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Олександр і Михайло Кононовичі останнім часом мешкали в Києві. У публічному просторі звинувачували владу на чолі з президентом Володимиром Зеленським, вимагали його імпічменту і відверто захоплювались Олександром Лукашенком. У соціальних мережах вони просували ідею єдиного з росіянами і білорусами народу. 

Раніше білоруси за національністю Кононовичі жили на Волині. Тут вони також представляли інтереси російської общини. Звідси поширювали фейки про фашизм в Україні, заборону російської мови, націоналістичні рухи, Революцію Гідності, паплюжили фестиваль «Бандерштат», Степана Бандеру, Юрія Шухевича і навіть їздили в так звану ЛНР, де давали спільні прес-конференції з ватажками терористів.

Волиняни неодноразово писали заяви до правоохоронних органів на посіпак путінського режиму. А в березні 2015-го активісти на чолі з нинішнім очільником Патрульної поліції Рівненської області Сергієм Мерчуком затримали Олександра Кононовича і відвели його до обласного управління СБУ у Луцьку.

Після цього в Службі безпеки повідомили, що відносно лідерів Волинського обласного осередку Комуністичної партії порушено кримінальну справу за ч 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Призначали лінгвістичні експертизи, проводили обшуки, але розслідування закінчилось невдачею, справа до суду так і не пішла. Завдяки цьому Кононовичі продовжили свою діяльність на користь ворога. 

До слова, нещодавно СБУ повідомила про підозру лучанці Ірині Сосніній, яка також публічно підтримує війну росії проти України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька вручили медалі випускникам. Фото
Наступна новина На війні загинув лучанин Максим Єремія
Останні новини
Схожі новини