У США проти ковіду будуть щепити дітей від 5 років

У США проти ковіду будуть щепити дітей від 5 років

29 жовтня федеральне управління з контролю якості продуктів харчування та медикаментів (FDA) США дозволило у надзвичайних ситуаціях застосування вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років.

Представники компанії Pfizer розпочнуть 30 жовтня доставку дитячих доз вакцини до аптек США. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на "Голос Америки".

"Дітям до 12 років вакцина вводитиметься в нижчій дозі, що становить приблизно 10 мікрограмів – одну третину від підліткової дози: для вікової групи від 12 до 15 років дозування становить 30 мікрограмів. Після FDA свої рекомендації щодо застосування вакцини має надати група експертів Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC). Очікується, що це станеться наступного тижня", — йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що в ході вакцинації фахівці приділятимуть особливу увагу частоті випадків розвитку міокардиту, які іноді спостерігалися внаслідок застосування вакцин Pfizer/BioNTech та Moderna, особливо у молодих чоловіків. Водночас згідно зі звітами Pfizer/BioNTech, ефективність вакцини за підсумками клінічних випробувань серед дітей віком від 5 до 11 років становила 90,7%.

Читайте також: У МОЗ дозволили щепити проти ковіду дітей з 12 років. Якою вакциною

"Якщо все піде добре, і ми отримаємо схвалення регулюючих органів та рекомендації CDC, цілком можливо, що вакцини будуть доступні для дітей віком від 5 до 11 років уже в перші тижні листопада", – заявив головний імунолог США доктор Ентоні Фаучі.

За даними Worldometers, станом на 30 жовтня загалом у США виявили понад 46,7 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (1-е місце у світі), померли через наслідки хвороби понад 765,7 тисячі осіб, видужали — понад 36,6 млн осіб. За даними Ourworldindata, станом на 28 жовтня у країні від коронавірусу щонайменше однією дозою вакциновано понад 221,3 млн осіб (що становить 65,8% населення США).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили 17 430 хворих на коронавірус
Наступна новина Яка ситуація з коронавірусом на Волині
Останні новини
Схожі новини