У Луцьку відкриють пункт щеплень, де від ковіду вакцинуватимуть лише дітей

У Луцьку відкриють пункт щеплень, де від ковіду вакцинуватимуть лише дітей
Фото ілюстративне

На базі Луцької міської дитячої поліклініки відкриють пункт щеплень, де вакцинуватимуть дітей від коронавірусу. Кажуть, що звернень побільшало, а відтак є потреба відкрити такий пункт на базі дитячої поліклініки. Це буде вперше в Україні.

Про це у програмі «Ваше право»12 листопада розповіла очільниця закладу Оксана Лєщинська, пише 12 канал.

За її словами, звернення батьків із приводу можливості щепити дитину від коронавірусу значно почастішали: якщо у вересні їх було близько 12, то нині – 20-25 щодня.

«І тому у вересні ми навіть не розглядали можливості відкриття пункту щеплень на базі дитячої поліклініки. Адже ми маємо рахувати гроші, маємо розуміти економічну ефективність будь-якого структурного підрозділу», – каже лікарка.

Зараз же, коли звернень побільшало, у закладі підготували пакет документів, необхідний для відкриття пункту щеплень.

Читайте також: Луцька лікарка розповіла про коронавірус у дітей: діагностика, лікування та вакцинація

«Ми вже навчили персонал. У нас є вже 3 медсестри і 2 лікарі, які пройшли спеціальні курси і мають сертифікати. Ми довчимо ще 2 лікарів та 1 медсестру. Уже подали документи на техногенну комісію, щоб нам МОЗ дав дозвіл на базі дитячої поліклініки відкрити пункт щеплень. Коли вже буде дозвіл, ми матимемо право подавати документи до Національної служби здоров’я», – розповіла Оксана Лєщинська.

«Усе, що можемо зробити ми, ми зробили за 2 дні. Але оці всі процедури мусять пройти, тому що люди повинні мати оплату, ми маємо кудись звітуватися, показувати свою роботу. Тому зараз затримка – не з нашої вини. Але, думаю, це все буде з часом вирішено», – зауважила лікарка.

Вона додала, що в Україні на базі дитячих поліклінік пунктів щеплень ще не відкривали.

«Ми хочемо бути першими. Хочемо позиціонувати себе як медики, які захищають дітей», – додала очільниця поліклініки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білорусь стягує озброєних силовиків до кордону із Польщею
Наступна новина Пів сотні мігрантів прорвалися з Білорусі на територію Польщі
Останні новини
Схожі новини