У старовинному замку Англії заспівали «Щедрик». ВІДЕО

У старовинному замку Англії заспівали «Щедрик». ВІДЕО

У Великій Британії у Віндзорському замку відомий хор Георгіївської каплиці виконав різдвяний «Гімн дзвіночків» («Carol of the Bells») - який є легендарним шедевром «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича.

Відео виступу було опубліковано у п'ятницю, 21 грудня, в Інстаграмі прес-службою Кенсінгтонського палацу, – пише РБК-Україна.

Зазначається, що в цьому році хор кілька разів виступав для королеви Єлизавети II і членів королівської сім'ї, в тому числі на Королівській службі і на весіллях герцога і герцогині Сассексской в травні і принцеси Євгенії і містера Джека Бруксбанка в жовтні.

Зазначимо, що про походження колядки «Щедрик» відомо небагато. Текст пісні відомий ще з дохристиянського періоду і багато років ця колядка популярна в українських селах. Її регулярно співають Різдвяні свята.

Першу музичну обробку зробив український композитор Микола Леонтович. Вперше в аранжуванні Леонтовича колядку виконав хор Київського університету імені Святого Володимира, під керівництвом Олександра Кошиця, рівно 101 рік тому.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні рекордно подорожчали овочі для борщу
Наступна новина Українцям дозволять повертати ліки в аптеки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні