В Україні рекордно подорожчали овочі для борщу

В Україні рекордно подорожчали овочі для борщу

Поки експерти попереджають про «новорічне» подорожчання продуктів, під кінець грудня 2018 року на оптових ринках України вже склалася безпрецедентна ситуація – ціни на позиції овочів "борщового набору" досягли позначки в 10 грн/кг.  

Цей показник є рекордним, повідомляють фахівці  «Інфо-Шува», посилаючись на дані щоденного моніторингу цін, – передає Сьогодні

Найбільш істотне подорожчання за останній місяць відбулося по буряках, вони за останні три тижні додали в ціні відразу 25%. Сьогодні на оптових ринках буряк можна купити по 10-11 грн/кг, відзначають експерти.

Також подорожчання спостерігалося на білокачанну капусту та моркву. На оптових майданчиках країни капуста пропонується по 75-10 грн/кг, а морква коштує 8-10 грн/кг. 

Читати також: На Волині подорожчав борщовий набір

Ціни на цибулю протягом грудня неодноразово змінювалися в різних напрямках, але за підсумками місяця вартість цибулі істотно не змінилася, хоча її можна вважати найдорожчою позицією в українському овочевому "борщовому наборі". На оптових ринках цибулю пропонують за 10-14 грн / кг.

«У порівнянні з 2017 роком, буряк і морква подорожчали в 2,5 рази, цибуля за рік подорожчала в 3,5 рази. Білокачанна капуста сьогодні є абсолютним лідером по зростанню ціни серед усіх овочів українського "борщового набору", її вартість за рік зросла в 4 рази», – відзначають експерти. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як потрібно загадувати бажання у новорічну ніч
Наступна новина У старовинному замку Англії заспівали «Щедрик». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини