У Старовижівській лікарні закрили відділення і звільнили працівників

У Старовижівській лікарні закрили відділення і звільнили працівників
Старовижівська районна лікарня

У Старовижівській районній лікарні закрили інфекційне відділення та звільнили 67 працівників.

Про це розповів тепер вже колишній працівник медзакладу Микола Солодуха. Керівниця лікарні Тетяна Свіржевська інформацію про скорочення підтвердила і додала: безробітними лишилися не всі працівники відділення. Про це повідомляє Суспільне.

Фельдшер Микола Солодуха розповідає: більше 20 років працював у Старовижівській районній лікарні. Нині шукає роботу, стоїть на обліку у центрі зайнятості.

«Я був на посаді фельдшера чоловічого оглядового кабінету онкопрофогляду. Пропрацював там з 2000 року, коли впровадився цей кабінет, і по даний момент», – зазначив фельдшер.

Приміщення колишнього інфекційного відділення було розраховане на 12 ліжок. Нині воно зачинене. Директорка лікарні Тетяна Свіржевська розповідає: приміщення планують передати під центр первинної медичної допомоги.

«У нас лишилося пологове, хірургічне, педіатричне, терапевтичне відділення, неврологія і поліклініка», – каже керівниця.

Частину хворих з інфекціями лікуватимуть у медзакладі, інших довозитимуть в Ковель, каже лікарка.

У районі є чотири об’єднані громади, розповів заступник голови райради Роман Цалай. Медзаклад знаходиться на території Старовижівської ОТГ.

«Набагато краще управляти фінансами, якби ми мали одне ОТГ. Була пропозиція перекрити цю недостачу, щоб уникнути скорочення, але не завжди наші пропозиції збігалися з пропозиціями голів ОТГ», – зауважив Роман Цалай.

Медик Микола Солодуха розповів: коли пішов з колишніми колегами в центр зайнятості, їх не поставили на облік.

«Із документами і трудовою прийшов, а мені кажуть, що не поставлять, бо виплатили матеріальну допомогу, а я кажу, що хочу працювати, шукати роботу, потім порадилися і мене поставили на облік 17-го, а дівчат інших не поставили, їм сказали, що виплатили гроші й вони пішли», – каже фельдшер.

Прокоментували ситуацію у районному центрі зайнятості.

«Ситуація була така, що 16-го їм видали трудові, і вони прийшло до нас, а день звільнення – це день роботи й людина не може прийти й претендувати на виплату», – каже в. о. директора районної філії центру зайнятості Тетяна Гаврилюк.

Читати також: На Волині закривають туберкульозну лікарню

Лікарка Тетяна Свіржевська розповіла: половина скороченого медперсоналу залишилася працювати в районці, їм запропонували інші вакансії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В аварії на Волині загинув директор Камінь-Каширського вищого професійного училища
Наступна новина У «Волині» є все для виступу у Прем'єр-лізі, – головний тренер
Останні новини
Схожі новини