У Струмівці під Луцьком збудують сучасний дитсадок. ПРОЕКТ

У Струмівці під Луцьком збудують сучасний дитсадок. ПРОЕКТ
Проект садочка у Струмівці

У селі Струмівка Луцького району хочуть збудувати сучасний дитячий садочок на 220 місць.

Будівельна компанія «Інвестор», що зводить у селі житловий комплекс «Струмочок», підшукала для нього земельну ділянку.

«Почнемо з садочка. Далі буде школа, стадіон»

«Рік тому ми з’ясовували, чому у Струмівці немає дитячого садка. У сільській раді нам відповіли, що для цього непередбачено земельної ділянки. Тоді ми вирішили самостійно її знайти. Викупили у мешканців близько гектара землі і готуємось передати його місцевій громаді», - розповідає директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

З його слів, обласна влада погодилась співпрацювати. Тож будівельники вже розробили проектну пропозицію щодо будівництва садочка, на черзі – кошторис. Наступного року документи планують передати до Кабінету Міністрів, аби отримати фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

«Це інфраструктурний проект для розвитку громади. Усім людям, які проживають у Струмівці, потрібен такий заклад. Почнемо з садочка, далі будемо лобіювати будівництво школи, потім – стадіону. Робота тільки починається, хоча я переконаний, що усе вийде. Думаю, що потужній Підгаєцькій громаді такий проект буде під силу», - зазначає забудовник.

Сільрада не стоїть осторонь

Будівництво може розпочатись наступного року. Садочок буде триповерховим і розрахованим на 220 місць. Орієнтовна вартість проекту – до 40 мільйонів гривень.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк каже, що місцева влада також долучатиметься до будівництва. З сільського бюджету планують виділити 10% від вартості.

«Садочка у Струмівці бракує катастрофічно. В Підгайцях є лише один садок, в Крупі почали будувати. Дуже багато батьків возять своїх дітей до Луцька. Струмівка стрімко розбудовується, а в новобудовах здебільшого оселяються молоді сім’ї з дітьми. Коли садочок збудують, це буде дуже комфортне місце для життя», - зазначає посадовець.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині хочуть збудувати нову сучасну школу. ФОТО
Наступна новина На завод – за «Оскаром»: як на луцькому «Кромберг енд Шуберт» вітали працівників. ФОТО
Останні новини
Схожі новини