У Світязі зробили 30% каналізації та «прокачали» центральний пляж. ФОТО

У Світязі зробили 30% каналізації та «прокачали» центральний пляж. ФОТО

На Волині продовжують роботу над впровадженням великого інфраструктурного проекту каналізування населених пунктів навколо озера Світязь.

Основне завдання залучити до цього процесу усіх, аби не лише провести каналізацію, але й забезпечити благоустрій пляжу та Набережної села Світязь до початку туристичного сезону, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці  голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Нині вже проведено 30 % мережі каналізування села Світязь.

Зазначимо, підписання договору на виконання робіт відбулося у листопаді 2018-го, розпочали роботи вже 13-го грудня того ж року. На сьогодні уже встигли зробити 19 кілометрів напірної та 2,5 кілометри самопливної каналізації. Ввести усю систему в експлуатацію планують вже у 2020-му році.

Читати також: Каналізація, бруківка та відновлення дороги: як у Світязі готуються зустрічати туристів. ФОТО

Та окрім цього, облаштовано 1,4 км центрального пляжу та вул. Набережної с. Світязь. Загалом в кінцевому результаті має бути 2,4 кілометри. 

Слід зауважити, що реалізація цього стала можливою завдяки програмі транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Його загальний бюджет становить 6 млн 450 тис. євро. Але щоби розпочати роботи, необхідно було забезпечити співфінансування на рівні 10 % з Державного бюджету. А це 25 млн грн, які вдалося залучити на Волинь.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зводитимуть новий житловий комплекс з 9 багатоповерхівок
Наступна новина У Криму повністю блокують Телеграм і 12 інформаційних сайтів
Останні новини
Схожі новини