У Тернополі відмовляються вводити в місті повний локдаун

У Тернополі відмовляються вводити в місті повний локдаун
Фото ілюстративне

Тернопільська регіональна комісія з питань надзвичайних ситуацій вирішила не вводити додаткові обмеження під час урядового локдауну з 8 до 24 січня.

Про це повідомили пресслужба Тернопільської міської ради та міський голова Тернополя Сергій Надал, пише Громадське.

За словами Надала, під час засідання комісія заслухала позицію освітян, лікарів та інших працівників сфери охорони здоров'я. Міський голова наголосив, що їх інформація свідчить про те, що протягом останніх днів у нас не те що немає зростання кількості хворих.

«У нас, навпаки, є тенденція до зменшення кількості людей, які хворіють, які перебувають у лікувальних закладах з COVID-19. Практично немає хворих серед дітей та працівників закладів освіти», — сказав він.

Він повідомив, що з 11 січня у місті планують відновлювати роботу шкіл (повноцінне навчання у молодшій школі та навчання через один день у старшій). Надал наголосив, що комісія рекомендує суб'єктам господарювання не припиняти свою роботу, а здійснювати її так, як і раніше.

За його словами, під час урядового локдауну діятимуть лише ті протиепідемічні заходи, що були ухвалені раніше.

Ми намагаємося дізнатися позицію управління Нацполіції в Тернопільській області, відповідального за дотримання локдауну.

У Тернополі не вперше відмовляються вводити карантин

У серпні 2020-го, під час поділу України на зони поширення коронавірусу, місцева влада у Тернополі вже відмовлялася виконувати постанову уряду. Тоді місто потрапило до «червоної» зони карантину, і там мали зупинити роботу громадського транспорту та освітніх закладів, закрити ТРЦ та заклади харчування.

Однак тоді Сергій Надал скликав позачергову сесію міськради. Депутати одноголосно підтримали звернення до Держкомісії з надзвичайних ситуацій вивести Тернопіль з червоної зони. І рекомендували підприємцям працювати, як і раніше, пообіцявши юридичну підтримку у випадку складання адмінпротоколів за порушення карантинних вимог.

Крім того, міський голова Тернополя ігнорував і «карантин вихідного дня», що тривав у листопаді 2020 року. Він заявив, що у місті не будуть вводити якісь додаткові обмеження попри рішення уряду.

А детальніше про локдаун – читайте тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ЄС схвалили до використання другу вакцину від коронавірусу
Наступна новина Українці в карантин стали частіше брати кредити, - НБУ
Останні новини
Схожі новини