У ЄС схвалили до використання другу вакцину від коронавірусу

У ЄС схвалили до використання другу вакцину від коронавірусу
Фото ілюстративне

Європейське медичне агентство схвалило до використання на території Європейського Союзу вакцину від COVID-19 компанії Moderna. Це вже другий такий препарат, який дозволили в екстреному порядку використовувати в ЄС.

Про це повідомляє пресслужба агентства, пише Громадське.

У Європейському медичному агентстві повідомили, що детально оцінили дані про якість, безпеку та ефективність вакцини та рекомендують Європейській комісії надати умовний дозвіл на використання препарату для людей віком від 18 років.

За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, це хороші новини, які допоможуть надати більше вакцин від COVID-19 європейцям.

«Зараз ми працюємо на повну потужність, щоб затвердити її та зробити доступною в Європейському Союзі», — написала вона.

А що це за вакцина?

Вакцина американської компанії Moderna стала другою у світі, яка після завершення трьох етапів клінічних досліджень показала високу ефективність у запобіганні зараженню коронавірусом.

Moderna повідомила, що ефективність її препарату — 94,1%, зокрема вона гарантує захист від важкого перебігу COVID-19. Серед 30 тисяч учасників випробування вакцини лише 196 захворіли на COVID-19. З них 185 випадків із групи, яка отримувала плацебо, та 11 випадків у групі, яка отримала вакцину.

Чи не найбільша перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer та BioNTech — вона не потребує зберігання при наднизьких температурах (мінус 70 градусів за Цельсієм). Вакцина Moderna не псується за стандартних температур холодильника — 2-8 градусів.

Вакцинація у Європейському Союзі

Масова вакцинація у Європейському Союзі стартувала 27 грудня. Тоді для щеплень почали використовувати препарати від Pfizer і BioNTech. Цю вакцину 21 грудня схвалила Європейська комісія.

Кожна країна Європейського Союзу сама вирішує, кому робити щеплення передусім. Приміром, в Іспанії, Франції та Німеччині пріоритет надають людям похилого віку та мешканцям будинків для літніх людей. А в Польщі першими вакцинують лікарів та інших працівників сфер, важливих для боротьби з пандемією.

За словами голови Єврокомісії, вакцин, що наразі зарезервували в ЄС, має вистачити для 450 мільйонів населення ЄС та країн, що входять до Європейської економічної зони.

Наразі найбільше доз вакцини у Європейському Союзі ввели у Німеччині — 800 тисяч. Найвищі темпи вакцинування у світі наразі зберігають Сполучені Штати Америки (5 мільйонів доз) та Китай (4,5 мільйона доз). Однак лідером за кількістю введених вакцин на душу населення є Ізраїль. Там вже препарат отримали більш як 15% громадян.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діти подарували різдвяні іграшки мешканцям Луцького геріатричного пансіонату
Наступна новина У Тернополі відмовляються вводити в місті повний локдаун
Останні новини
Схожі новини