У центрі Луцька – урочистості до Дня Конституції. ФОТО

У центрі Луцька – урочистості до Дня Конституції. ФОТО

На частині проспекту Волі перекрили рух транспорту через урочистості до Дня Конституції України, який щорічно відзначають 28 червня.

Заходи відбулись сьогодні, 26 червня, біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки. Тут біля пам’ятника Тарасу Шевченку облаштували сцену.

Розпочалось дійство молебнем за майбутнє України та виконанням пісні «О, Україно!».

«На цьому місці, де ми сьогодні стоїмо, сидимо завжди ми приходили вшановувати Тараса Шевченка. Сьогодні ми в незвичному форматі святкуємо День Конституції. Це свідчить про новий вітер у владі, у суспільстві, тому що ми вперше так урочисто за багато років вшановуємо основний закон. Нарешті сила закону стає на перше місце у нашому суспільстві і ми починаємо шанувати цей закон, шанувати його появу, той закон, який дає можливість людям жити гармонійно у нашій незалежній Україні, захищаючи особистість, захищаючи наші інтереси і захищаючи нашу незалежну Українську Державу, - сказав митрополит Луцький і Волинський Михаїл. – Сьогодні, можна сказати, ми перейшли від «за упокій» до «за здравіє». І це нас радує і надихає. Надихає те, що ми змінюємось. Ми стаємо інші, ми починаємо бачити не просто світло в кінці тунелю, ми розуміємо, що буде за нами перемога, буде перемога закону, буде діяти не закон сили, а сила закону. Ми стаємо по-справжньому сьогодні європейцями».

Він побажав також любити владу, яку ми обираємо, та виконувати закон Євангелії та закони України.

Після гімну України та виступу ансамблю «Радість» з прийдешнім святом лучан привітав голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

«Лише 22 роки тому Верховна Рада ухвалила Конституцію України, основний закон нашої держави, який сьогодні вважається одним із найдемократичніших у світі. Подібні конституційні принципи сповідували видатні українські державотворці – Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Пилип Орлик, Михайло Грушевський, Михайло Драгоманов. Великий Тарас за нами також задумливо дивитися і розуміє, що він багато чого передбачав у свої творах. Український народ продемонстрував усьому світові, що категорично покидає прорадянський вектор руху і воліє крокувати шляхом розвинених країн. Здобутком Конституції є те, що вона юридично закріпила в українському суспільстві ідеали справедливості, рівності та людської гідності, які сповідують усі цивілізовані країни світу», – сказав він.

Він також вручив «Орден княгині Ольги» ІІІ ступеня керівнику апарату Горохівської РДА Людмилі Косюк, «Орден Данила Галицького» керівнику апарату Локачинської РДА Анатолію Бернадському, відзнаку Президента України за гуманітарну участь в антитерористичній операції члена ГО «Військові капелани Волині» Івану Гуреєву.

Свято продовжилось виступами духових оркестрів Луцького прикордонного загону,  військової частини №1141, камерних оркестрів «Ренесанс», «Кантабіле» тощо.

Текст та фото – Наталія Хвесик (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутата Волинської облради оштрафували через дороге авто
Наступна новина Хитрощі не допомогли: на «Ягодині» затримали Mercedes з заниженою вартістю
Останні новини
Схожі новини