У ЦВК відмовились реєструвати кандидатом у президенти комуніста Симоненка

У ЦВК відмовились реєструвати кандидатом у президенти комуніста Симоненка
Петро Симоненко (фото: Liga.net)

Центральна виборча комісія відмовилась реєструвати кандидатом на посаду президента висуванця від забороненої політичної сили КПУ Петра Симоненка.

Таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні в суботу, 2 лютого, повідомляє Укрінформ.

Відмову у реєстрації Симоненка в ЦВК обгрунтували, посилаючись на положення закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

ЦВК відмовила також у реєстрації самовисуванцям Олександру Жамойді, Дмитру Касьяненку, Ярославі Качановській та висуванцю від партії «Розумна сила» Олександру Соловйову.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування триватиме до 3 лютого.

Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн. Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Наразі ЦВК зареєструвала 28 кандидатів у президенти:Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка і Миколу Габера.

Президентські вибори призначено на 31 березня 2019 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині онкохворій мамі двох дітей збирають гроші на лікування. ФОТО
Наступна новина Як луцькі школярі підгодували у лісі диких тварин. ФОТО
Останні новини
Схожі новини