У Великобританії хочуть заборонити дізнаватися стать дитини до народження

У Великобританії хочуть заборонити дізнаватися стать дитини до народження
джерело фото: https://www.bbc.com

Представники опозиційної Лейбористської партії Британії хочуть заборонити тести, які визначають стать дитини, бо це призводить до абортів.

Про це пише канал24 із посиланням на BBC.

Деякі жінки в Британії роблять аборт, дізнавшись на ранній стадії вагітності, що очікують дівчинку, а не хлопчика. Особливо часто це буває в сім'ях південноазіатського походження.

Неінвазивний пренатальний тест проводиться для того, щоб визначити загальний стан дитини і оцінити ризик серйозних генетичних захворювань, в тому числі синдрому Дауна.

Але він же може використовуватися і для визначення статі дитини. У державних лікарнях Великобританії цей тест стане доступний з жовтня, але інформацією про стать дитини з батьками не ділитися не будуть.

Приватні клініки Великобританії пропонують вагітним жінкам зробити той же тест за суму, еквівалентну 200-250 доларам, і дізнатися стать дитини. Деякі з них приймають зразки крові матері поштою і надсилають результати батькам через кілька днів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка понад півроку живе без світла в квартирі
Наступна новина У Луцьку відкрили центр для медитацій. ФОТО
Останні новини
Схожі новини