Справу про вбивство Катерини Литкіної розглянули у Верховному Суді. Вирок залишили без змін

Справу про вбивство Катерини Литкіної розглянули у Верховному Суді. Вирок залишили без змін
Під час засідання суду (фото ІА Волинські Новини)

Верховний Суд України розглянув касаційну скаргу, яку подали адвокати засуджених за вбивство 16-річної мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Суд не задовольнив скаргу адвокатів засуджених, вирок залишився без змін та оскарженню не підлягає, пише ІА Волинські Новини.

«Верховний Суд колегії суддів Першої судової палати Касаційно-кримінального суду розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за касаційними скаргами захисників Статочнюка та Терлецького.

Суд оголосив резолютивну частину: касаційні скарги захисників залишити без задоволення, а ухвалу Рівненського апеляційного суду від 20 липня 2020 року стосовно Статочнюка Назара і Терлецького Максима без змін. Постанова набирає законної сили з моменту проголошення. Є остаточною і оскарженню не підлягає.

Повний текст постанови буде проголошений учасникам судового провадження 4 березня 2021 року о 10 годині», – зачитали у залі суду.

На засіданні були присутні бабуся загиблої дівчини та батько, а також помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла 1 серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ.

У поліції з’явився перший підозрюваний – місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені, що за ґрати відправили невинну людину.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії. Влітку 2016-го він приїздив у Нововолинськ до родичів, мешкав по сусідству з Катериною Литкіною. Раніше мав із нею романтичні стосунки.

Статочнюка засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі, Терлецького – 13 років 6 місяців. Обом врахують строк перебування під вартою два дні за один.

Читати також: «Вірю, що ще побачимось з тобою… на тому світі. Мама», – мама вбитої Каті Литкіної


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський вакцинувався від коронавірусу на Донбасі
Наступна новина МОЗ розширив коло осіб, які мають право вакцинуватися від COVID-19 на першому етапі
Останні новини
Схожі новини