У ВНУ дискутували про інклюзивний розвиток громад

У ВНУ дискутували про інклюзивний розвиток громад

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки учені-економісти провели комплексне наукове дослідження безпеки сталого розвитку регіонів та територіальних громад України на засадах інклюзивного зростання.

Його результати обговорювали університету 9 березня під час науково-практичної конференції «Сталий інклюзивний розвиток регіону в умовах децентралізації».

У виші на базі Лабораторії проєктів та ініціатив, яку очолює професорка Наталія Павліха, функціонує наукова школа з Економіки сталого розвитку. У її рамках здійснюється підготовка дисертації PhD та докторів наук, успішно реалізовуються науково-дослідні й міжнародні проєкти. Колектив учених при цій лабораторії і провів згадане дослідження.

У конференції взяли участь відомі вчені-регіоналісти – професори ВНУ імені Лесі Українки Юрій Барський, Микола Карлін, Наталія Павліха, Анатолій Шворак, запрошені професори Ірина Сторонянська (Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України, м. Львів), Вікторія Медвідь (Сумський національний аграрний університет), Оксана Полінкевич (Луцький національний технічний університет), Оксана Тулай (Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль), докторанти та аспіранти.

З науковими доповідями виступили доцент ВНУ імені Лесі Ірина Цимбалюк і науковий співробітник університету Наталія Хомюк.

За результатами виголошених доповідей відбулася дискусія за такими тематичними напрямами: сталий розвиток як платформа для євроінтеграції України; децентралізація і стратегії розвитку територіальних громад; сучасні моделі сталого розвитку громад; інклюзивний вектор розвитку: перспективи для України.

Учені підготували рекомендації, скеровані до центральних і регіональних органів влади. Провели публічне обговорення унікальної освітньо-наукової програми підготовки доктора філософії «Економіка сталого розвитку», що здійснюється у Волинському національному університеті. 

Також наголосили на важливості підготовки таких фахівців вищого ґатунку для роботи в органах державної влади і місцевого самоврядування.


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну привезли вакцину БЦЖ
Наступна новина У Луцьк з’їхалися топові українські будівельники та посадовці у цій сфері
Останні новини
Схожі новини