У Волиньраді стартували бюджетні слухання

У Волиньраді стартували бюджетні слухання
Фото пресслужби Волиньради

Депутати Волиньради готуються до чергового бюджетного року.

Тут почали бюджетні слухання, які передбачають консультації з головними розпорядниками коштів щодо фінансування регіональних програм та планування видатків комунальних закладів. 

Як зауважив голова бюджетної комісії облради Орест Маховський, попри прийнятий державний бюджет, «усе ще немає ясності з обсягами освітньої субвенції, також нерозподіленою між областями залишається і додаткова дотація з держбюджету».

З огляду на це, за словами начальника департаменту фінансів Волинської ОВА Ігора Никитюка, «незабезпеченість головних розпорядників коштів галузей освіти та охорони здоров’я передбачається на рівні 90 мільйонів гривень». Тому фінансування більшості регіональних програм звели до мінімуму і планують його проводити з вільних залишків, обсяги яких будуть відомі не раніше лютого.

Для прикладу,  із задекларованих 7 мільйонів гривень для обласної програми з транскордонного співробітництва залишено лише 290 тисяч і 200 тисяч замість 860 – на фінансування заходів програми з розвитку туризму. Кошти будуть спрямовані на підтримання інвестиційного та туристичного порталів, а також виготовлення промоційних, інвестиційних та презентаційних матеріалів.

З 8-ми до 1-го мільйона гривень зменшено фінансування програми підтримки агропромислового сектору області. Для дрібних сільгоспвиробників передбачено 150 тисяч гривень на придбання насіннєвого матеріалу, 350 тисяч дотацій на утримання ВРХ, 500 тисяч – на мікрогранти для започаткування агробізнесу.

Обласний фонд індивідуального житлового будівництва на селі фінансуватиметься тільки за рахунок повернених відсотків за раніше надані кредити наступного року. 

Видатки на утримання притулку для дітей служби у справах дітей та обласного комунального центру соціально-психологічної реабілітації дітей залишаться на рівні запланованих – 13,5 мільйонів гривень.

Бюджетні слухання триватимуть. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сміх не гріх. Як волиняни реагують на обшуки в Києво-Печерській лаврі
Наступна новина Під час перевірки в монастирях на Рівненщині знайшли пропагандистські матеріали
Останні новини
Схожі новини