У волинські водойми запустили 6 тонн риби

У волинські водойми запустили 6 тонн риби
Джерело фото: ЕнергоЛайф.інфо

З січня 2018-го року у водойми Волині випустили 6,4 тонни малька. 

Таким чином, до водойм області випустили 22,6 тисячі мальків риб, повідомляють в Управлінні державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Зокрема, 14 квітня було зариблено Кричевичівське водосховище Ковельського району (450 кг коропа) та 18 травня - озеро Павлівське Іваничівського району (150 кг коропа,120 кг товстолоба і 50 кг білого амура).

Зарибнили ставок Перевалівської сільської ради Турійського району вселив (100 кг коропа, 50 кг білого амура). А 10 травня у ставок Княгининівської сільської ради Луцького району випущено 98 кг коропа, 25 кг товстолоба, 20 кг білого амура, 17 кг щуки, 15 кг окуня та 20 кг карася.

У селі Сирники Луцького району 23 жовтня зариблено 500 кг коропа та 500 кг карася. У ставок, що в селі Липини Луцького району 16 листопада випущено100 кг коропа та 100 кг білого амура.

За рахунок бюджетних коштів з природоохоронного фонду з метою біологічної меліорації проведено зариблення Ковельського водосховища, в межах м. Ковель. Так, другого травня до водойми вселили 314,1 кг коропа та 415,4 кг білого амура, а першого листопада - 261,1 кг коропа та 98 кг білого амура.

За рахунок благодійних коштів рибалок-любителів та громадських організацій 25 квітня Ковельське водосховище, в м. Ковель поповнилось 250 кг коропа та 100 кг білого амура.

29 жовтня в річку Стир, у межах Луцька вселили 275 кг коропа, 57 кг судака, 88 кг лина та 30 кг щуки.

«Варто відмітити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів, які із розумінням поставилися до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Таким чином, завдяки збільшенню рибопродуктивності водойм, ми зможемо наситити український ринок власною якісною продукцією. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період», - заявили в Управлінні Держрибагентства у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ковельщині безплатно робитимуть флюорографію
Наступна новина На Волині не освоїли всіх коштів на ремонт доріг
Останні новини
Схожі новини