У волинських школярів будуть уроки безпеки

У волинських школярів будуть уроки безпеки

До навчальної програми внесуть обов’язкові уроки безпеки під час війни. Таке рішення прийняла обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Про це інформує Волинська обласна рада.

Засідання ТЕБ НС було присвячене підготовці до нового навчального року. Наголошували, що очна форма навчання буде запроваджена лише в тих освітніх закладах, які мають належно облаштовані укриття, або ж укладений договір на користування захисною спорудою, що розміщена на віддалі 100-200 метрів.

У результаті обстеження фахівці визначили 409 таких навчальних установ, з яких 60 мають спеціалізовані захисні споруди, у 175 є підвальні приміщення, придатні для облаштування укриттів, ще 74 освітні заклади можуть скористатися бомбосховищами, розташованими поруч.

За висновками комісій, які перевіряли захисні споруди на відповідність нормам (висота стелі, давжина бетонного перекриття, площа, відсутність магістральних комунікацій, наявність двох виходів, вентиляції, освітлення тощо), цілком підготовлені до використання 173 укриття. Решта 236 ще потребують дооблаштування. Завершити їх підготовку планують до 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа безпечніша, ніж будь-який житловий будинок, - держсекретар МОН на Волині

За пропозицією рятувальників члени комісії ТЕБ НС також ухвалили рішення про офіційне внесення до навчальної програми теоретичних та практичних занять для школярів та студентів з правил евакуації до укриттів, поводження при ракетно-бомбовій, мінній, хімічній, радіаційній та пожежній небезпеці. Такі уроки будуть запроваджені не рідше одного разу на тиждень.

Окрім того, є намір налагодити зв’язок із батьками, які разом із дітьми перебувають в евакуації за кордоном, з наміром переконати їх не розривати зв’язки з українською школою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинських селах біля білоруського кордону школи не відкриються


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Маневиччині просять гідно зустріти та вшанувати воїна-захисника
Наступна новина Чоловік намагався вивезти через «Устилуг» майже 40 тисяч доларів
Останні новини
Схожі новини