У волинській лікарні не вистачає кисневих точок для пацієнтів із коронавірусом

У волинській лікарні не вистачає кисневих точок для пацієнтів із коронавірусом

В інфекційному шпиталі Волинської обласної клінічної лікарні не вистачає кисневих точок для пацієнтів із коронавірусом. Наразі їх є 40.

Про це розповів виконувач обов'язків директора медзакладу Олександр Дудар, передає «Суспільне Волині»

У медзакладі хочуть встановити нову спеціалізовану станцію централізованої подачі кисню для підтримки дихання недужих на коронавірус пацієнтів.

Зі слів лікаря, станом на 26 серпня у медзакладі перебуває 64 пацієнти з діагнозом «коронавірус». П'ятеро з них нині у реанімації, двоє під'єднані до апарату ШВЛ.

«Наша киснева система тріщить по швах. З тих 64 пацієнтів кисневозалежних, тобто ті, хто знаходяться на масках кисню близько 30. Але, ця цифра варіює від 30 до 40. Ці пацієнти потребують високих потоків кисню», – розповів Олександр Дудар.

Нова станція, яку хочуть облаштували у медзакладі дозволить забезпечити киснем усіх пацієнтів, які потребують кисневої терапії через COVID-19, - каже медик: «Наступного тижня розпочинається встановлення нової кисневої станції на 10 тонн місткістю, а не на півтори тонни, що зараз є. Це дозволить не возити щодва дня кисень, а зробити запас на 20 днів».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як вибрати офісне крісло: поради фахівців
Наступна новина Чи буде цьогоріч у луцьких школярів свято першого дзвоника
Останні новини
Схожі новини