У волинському лісгоспі встановили відеокамери біля годівничок для звірів. ФОТО

У волинському лісгоспі встановили відеокамери біля годівничок для звірів. ФОТО

У державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство» лісівники завдяки відеокамерам мають можливість спостерігати за тваринами на відстані. 

Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

На території лісгоспу в місцях підгодівлі тварин встановили камери з датчиками руху, за допомогою яких можна спостерігати за тваринами, не порушуючи їх спокій. Крім того, таким чином можан визначити потребу в кормах та прослідкувати за чисельністю популяції. 

На території мисливських угідь є лосі, кабани, козулі, зайці, лисиці. 

«Для підгодівлі диких тварин найчастіше використовуємо сіно та віники. Крім природних кормів вирощуємо різні однорічні та багаторічні кормові культури. Віники заготовляємо із пагонів (з листками) деревно-чагарникових порід (верби, осики, горобини, груші лісової), які найбільше поїдають ратичні та зайцеподібні», – розповідає головний мисливствознавець підприємства Микола Корець.

Протягом 2018 року ДП «Маневицьке ЛГ» використало для підгодівлі диких звірів 70 т зерновідходів, 15 т кукурудзи, 12 т вівса. Разом із тим посіяли 19 га зернових. На зимовий період заготовили 8 т сіна, 5 тис. віників, 60 т зерновідходів, силосу – 25 т, жому – 25 т, кукурудзи – 20 т, зерна – 20 т. 

На зиму було посіяно 4 га озимих культур, 15 га підготовлено до посіву навесні.

Ось – кілька унікальних знімків, зафіксованих камерою відеоспостереження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин здобув «бронзу» на чемпіонаті України з панкратіону та греплінгу
Наступна новина Лучан запрошують на літературно-акустичний вечір
Останні новини
Схожі новини