У волинському музеї готують виставку з сучасними воєнними експонатами

У волинському музеї готують виставку з сучасними воєнними експонатами
Фото Мирослави Мороз

У Ковельському історичному музеї готують до відкриття виставку з воєнними експонатами з передової, які передали волинські військові. 

Про це розповіла «Суспільному» телефоном головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз.

Експонати для музею передав полковник ЗСУ з Ківерців та військові сапери. Серед предметів, пов'язаних із вторгненням рф в Україну – уламки ворожої зброї, одяг, сухпайки та особисті речі російських військових.

Експонати російсько-української війни в ковельському музеї. Фото: Мирослава Мороз

 

«У нас в колекції тепер є вогнемети, інша зброя, точніше те, що від неї залишилося. Є димова шашка. Маємо практично сім комплектів одягу – шеврони, нарукавні нашивки тощо – «орків», військова частина яких стояла в Бучі та на околицях Ніжина», – зазначила музейниця.

Серед речей окупаційних військ є костюми, головні убори, балаклави, рукавиці, білизна, безрукавка, армійські чоботи, шолом. Також, зі слів музейниці, є спальний мішок, декілька рюкзаків, два бронежилети, каримат і чохли для спорядження та розгрузок, саперна лопата, фляги для води, нашивки з написами прізвищ і назв військових формувань.

Експонати російсько-української війни в ковельському музеї. Фото: Мирослава Мороз

Елементи ворожої зброї, котрі потрапити до волинського музею – це як залишки радянського виробництва, так і теперішні зразки.

Експонати російсько-української війни в ковельському музеї. Фото: Мирослава Мороз

Такий збір експонатів музейники розпочали в перший день повномасштабної війни, говорить Мирослава Мороз. З поміж інших предметів, які представлять на виставці – дитячі малюнки, листи підтримки для українських військових та речі, пов’язані з волонтерською діяльністю.

Виставка новітньої історії складатиметься з двох розділів: від Революції Гідності до нинішньої російсько-української війни. Експозицію відкриють наступного тижня у великій залі історичного музею в Ковелі.

Нагадаємо, рятувальники, які гасили пожежі на аеродромі та нафтобазі у Луцьку, передали прапор України з своїми автографами до обласного краєзнавчого музею


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росіяни підтвердили смерть в Україні свого найбільш високопоставленого льотчика
Наступна новина У Луцьку собак вчать шукати вибухівку та ловити злочинців. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини