Росіяни підтвердили смерть в Україні свого найбільш високопоставленого льотчика

Росіяни підтвердили смерть в Україні свого найбільш високопоставленого льотчика
Фото «Риа Новости»

У Росії підтвердили ліквідацію російського генерал-майора Канамата Боташева. Його літак Су-25 збили львівські десантники у районі Попасної 22-го травня.

А у четвер, 2 червня, російські пропагандистські ЗМІ повідомили про похорон генерала, – пише «Zaxid.Net».

Нагадаємо, 22-го травня на Луганщині підрозділ протиповітряної оборони львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади поцілив у російський штурмовик з ПЗРК «Ігла».

На підтвердження успішно виконаної операції десантники оприлюднили фото, на якому видно, як горить підбитий російський штурмовик. В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ додали, що штурмовик був одномісний. Пілот не встиг катапультуватись і загинув.

Тоді ж у російських тематичних військових пабліках з’явилася інформація про те, що пілотом літака був російський генерал авіації Канамат Боташев, однак офіційної інформації не надходило.

І от сьогодні на офіційному сайті Карачаєвського міського округу Карачаево-Черкеської республіки рф з’явилася інформація про похорон льотчика.

">http://

Як інформує сайт «Мілітарний», Боташеву було 63 роки. В 2013 році його звільнили з ВМС рф за розбитий літак Су-27УБ під час відвідин військової частини 23326-2. Там він попросив свого товариша «покатати» його на літаку, де під час невдалого маневру втратив контроль над машиною і катапультувався.

Канамат Боташев. Фото з відкритих джерел

Після різного роду підробітків звільнений російський генерал опинився в Україні. Щоправда, незрозуміло в якому статусі він брав участь у бойових діях.

Не виключено, що Ботишев став найманцем в приватної військової компанії «Вагнер», якій за повідомленням ЗМІ, російське Міноборони почало надавати військову авіацію для обстрілу цілей в Україні. Боташев – льотчик найвищого рангу серед тих, про чию загибель відомо на сьогодні.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомило, що росія використовує 50-річні танки у війні проти України. Це може свідчити про нестачу техніки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу
Наступна новина У волинському музеї готують виставку з сучасними воєнними експонатами
Останні новини
Схожі новини