У волинському селі дорогу не ремонтували 30 років

У волинському селі дорогу не ремонтували 30 років

Селяни з Ковбані, що у Горохівській тергромаді, скаржаться на бездоріжжя.

Про це розповів Суспільному місцевий житель В’ячеслав Стасюк.

Зі слів В’ячеслава Стасюка, автошлях не ремонтували 30 років, а ситуація погіршилась після того, як дорогою почали їздити вантажівки місцевої агрофірми.

В’ячеслав Стасюк розповідає, що проблеми з бездоріжжям у селі розпочалися ще 2012 року. Каже, що звертався і в уряд, і до депутатів, і в службу автодоріг, щоб допомогли відремонтувати дорогу.

«Волинський автодор приїхав, знайшов мене. Сказали, що готується проєктно-технічна документація. Потім вони як кинулись – дорога вийшла громади, Новосілківської сільської ради. Все, сказали: сільська рада хай дає гроші, проєкт є, ми будемо робити», – говорить В’ячеслав Стасюк.

Житель села Ковбань В'ячеслав Стасюк

Їздити дорогою, каже місцевий фермер Сергій Шевчук, стало проблемно, коли вантажівки агрофірм почали возити зерно.

«Фури йдуть, хати трясуться – це в наш час не є нормально. А це дорога прямо Луцьк – Берестечко, там її взагалі немає, окопи», – говорить чоловік.

Додає, якщо ваговози будуть руйнувати сільські шляхи – люди перекриватимуть їм проїзд.

Дорога у селі Ковбань на Волині

Староста Новосільського старостинського округу Євген Пились розповів, що заборонити вантажівкам кількох місцевих аграріїв їздити до полів – влада не в праві, бо це дорога загального користування.

Щоб відремонтувати двокілометрову ділянку шляху, у сільради раніше грошей не було. Нині село Ковбань – у складі Горохівської громади. Ремонт дорогм запланований, говорить Євген Пились.

Читайте також: За кошти громади: на Волині лагодять дорогу регіонального значення


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У володимирській лікарні запрацювали кисневі станції
Наступна новина У Луцьку на харчування переселенців планують виділити 5 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини