У володимирській лікарні запрацювали кисневі станції

У володимирській лікарні запрацювали кисневі станції

Відтепер у КП «Володимир-Волинське ТМО» працює єдина центральна автоматизована система лікувального киснепостачання із трьох станцій, що забезпечує заклад високопотоковим киснем на 100%.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

З нагоди відкриття нових кисневих станції заклад відвідали голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, заступниця голови ОВА Мирослава Якимчук, начальник управління охорони здоров’я Волинської ОВА Юрій Легкодух, Володимирський міський голова Ігор Пальонка –  голова Володимир-Волинської територіальної громади, голова Володимир-Волинської РВА Юрій Лобач, голова Володимир-Волинської районної ради Віктор Хиць, депутати міської ради та підприємці-благодійники, які неодноразово надавали благодійну допомогу нашому закладу.

Читайте також: У Любомлі встановили кисневу станцію

Генеральна директорка ТМО Тетяна Ващук розповіла присутнім, що станом у закладі працює єдина центральна автоматизована система лікувального киснепостачання, яка складається із трьох станцій. Їх об’єднане функціонування надало стовідсоткове забезпечення практично кожного ліжко-місця високопотоковим киснем, загалом облаштували точки центрального киснепостачання.

Тетяна Петрівна наголосила, що загалом спектр застосування кисню в медицині є дуже обширним. Киснева терапія необхідна не лише хворим на коронавірусну хворобу, а й пацієнтам, які страждають на гостру або хронічну гіпоксію, хворим із хронічним обстуктивним захворюванням легень, муковіцидозом, бронхіальною астмою, серцевою недостністю, усім реанімаційним та післяопераційним пацієнтам. Саме тому проведення кисню до кожного ліжка хворого є правильним стандартом світової медицини та, відповідно, було пріоритетним завданням для керівництва ТМО.

Читайте також: У нововолинській лікарні встановили кисневу станцію

Важливим моментом є те, що станції працюють цілодобово і самостійно контролюють витрати кисню. Якщо споживання припиняється – переходять у «сплячий» режим, а за потреби вмикаються знову. Станції підключені до дизельного генератора на випадок зупинки електрики. Також у складі станцій є кисневі резервуари, попередньо наповнені киснем.

Опісля присутні оглянули заклад, зокрема оновлений надсучасний операційний блок №1, який оснащений високоякісним обладнанням провідних європейських брендів, а також низку інших капітально відремонтованих відділень та облаштоване укриття з реанімаційними і операційними залами, палатами для лікування пацієнтів в умовах війни.

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко зауважив, що за більш як рік часу, відколи він востаннє відвідував нашу лікарню, відбулись ґрунтовні позитивні зміни. Очевидно, що цього вдалось досягнути завдяки налагодженій співпраці між керівництвом закладу та владою різних рівнів, а також професіоналізму та високою ефективністю роботи усього колективу ТМО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому до Нововолинська їдуть народжувати й оперуватися. Що треба знати про місцеву лікарню 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях за Україну загинув волинянин Сергій Демчук
Наступна новина У волинському селі дорогу не ремонтували 30 років
Останні новини
Схожі новини