У волинському театрі покажуть драму-інтерв'ю про українських заробітчанок

У волинському театрі покажуть драму-інтерв'ю про українських заробітчанок

У Волинському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка для глядачів готують прем'єру під назвою «Долі жіночі або послання від заробітчанок». Нову виставу покажуть на камерній сцені сьогодні, 2 вересня.

Про це розповіла Суспільному режисерка-постановниця Світлана Органіста.

З її слів, це драма-інтерв'ю про українок, які виїхали на заробітки до Італії.

«Історія заробітчанства почалась задовго до незалежності України, до радянського союзу. Українці виїздили і є величезні діаспори в Канаді, Америці. Часто спілкуємось з цими людьми. Ламаються сім’ї, страждають діти, руйнується все, що вони напрацювали і нажили до того», – говорить режисерка.

Режисерка-постановниця вистави Світлана Органіста. Луцьк, вистава у драмтеатрі

У виставі, зазначила Світлана Органіста, використала мультимедію, гру світла та тіні, а також хореографію. Шістьом героям-акторам пошили 21 костюм, розповіла художниця-модельєрка Ніна Слива.

«Я дуже люблю українські костюми шити: вишиванки, плахти, спідниці. А тут стрічечок –  як доля жіноча в кожної переплітаються. У процесі вистави костюм має швидко замінитися на інший, тому багатошаровість костюма», – каже модельєрка.

Образи сімох українок в Італії втілили три актриси. Актриса Дарина Гребенко каже: для пошуків образів шукала паралелі у власному житті.

«Навіть у нашому театрі у кожного є хтось, хто їздить на заробітки, хто зараз на заробітках. Війна ще більше сімей розлучила, і проблема розділених родин, коли змушені їхати, сумують один за одним, коли берегині роду втрачають зв’язок із рідною землею і родиною, ця проблема і досі дуже актуальна», – говорить дівчина.

Актриса Дарина Гребенко

Італійця, закоханого в українку, грає актор Мирослав Юзефович. Попри те, що в Італії чоловік не був, свій образ продумував і ретельно працював над ним. Каже: найбільше радіє, що актори вийдуть на сцену і, попри складний час, матимуть спілкування з глядачами на завжди актуальну тему.

«Дуже засумували – два роки коронавірусу, а зараз вже скільки – війна. І це дуже прикро», – додав Мирослав Юзефович.

Актор Мирослав Юзефович

Виставу «Долі жіночі або послання від заробітчанок» будуть показувати відвідувачам театру впродовж усього сезону. Під час повітряних тривог перегляд зупинятимуть, додала режисерка-постановниця Світлана Органіста. Укриття, яке є в драматичному театрі, помістить до 150 людей.

Читайте  також: Луцькі театрали влаштовують арттерапію для дітей переселенців. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув лучанин Олександр Куля
Наступна новина На Волині виготовлятимуть буржуйки для армії
Останні новини
Схожі новини