У «Волинську Голландію» приїхали сотні відвідувачів. Фестиваль працюватиме ще два дні

У «Волинську Голландію» приїхали сотні відвідувачів. Фестиваль працюватиме ще два дні
Фестиваль «Волинська Голландія» (фото Ольги Шершень)

Триває третій фестиваль «Волинська Голландія», де відвідувачі можуть помилуватися тюльпановим полем, що займає 2 гектари. Фестиваль відкрили, оскільки у країні пом’якшили карантинні заходи.

Місце дійства – 36-й кілометр траси Луцьк–Ковель, неподалік села Свидники Ковельського району. Розпочалося воно в понеділок, 11 травня, і триватиме ще два дні (до 13 травня включно), повідомляє ІА Волинські Новини

Раніше організатори – представники квіткового господарства «Лілі Лайн» – повідомляли про те, що локація масштабного фестивалю буде закритою для гостей у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Однак через послаблення карантину, зокрема відкриття парків і скверів, проведення заходу стало можливим – відвідувачів просять приходити лише в масках і дотримуватися дистанції.

Незважаючи на те, що деякі ранні сорти квітів відцвіли, основна маса тюльпанів досі квітне й милує око. До уваги гостей – понад два гектари тюльпанів: піоновидних, махрових, лілієподібних, бахромчастих, попугайних та багатьох інших.

Усупереч карантинним обмеженням і попри відсутність громадського транспорту, до «Волинської Голландії» з самого ранку 11 травня прямували відвідувачі. Більшість залишає автомобілі при в’їзді і ще близько кілометра долає пішки, змагаючись із курявою, аби дістатися до квітів.

Як пригадував власник господарства «Лілі Лайн» Олександр Подзізей, тюльпани на цьому місці вирощують уже п’ять років. Фестиваль же вирішили започаткувати три роки тому, аби відвідувачі приходили організовано.

«Перші два роки ми працювали спокійно, а потім пішли чутки і з’явилися «паломники», які приходили хаотично, нерідко лягали в тюльпани, рвали їх, і наші сторожі, які працюють на полі, просто не могли з ними справитися. Це потрібно було контролювати, а ми не мали такої змоги. До того ж це нам заважало працювати. Тому ми вирішили, що краще зібрати всіх охочих на два-три дні, зробити все організовано, по квитках, забезпечити належну охорону, влаштувати фуд-зону, аби люди могли пити каву й насолоджуватися красою квітів», – каже організатор. 

Назву фестивалю теж дали люди, як приїжджали й запитували: а де та волинська Голландія?

Аби підготуватися до фестивалю, потрібно чимало часу. Фактично лише технологія вирощування тюльпанів займає два роки. Квіти висаджуються восени, в жовтні, одного року, а викопуються літом уже наступного.

Як поділилася лучанка Марія Черняхович, яка приїхала на фестиваль разом із дітьми, «Волинську Голландію» вперше вона відвідала рік тому, тож, дізнавшись про те, що цього року тюльпанові поля все-таки прийматимуть гостей, просто не змогла проґавити можливість помилуватися квітами вдруге.

«Квіти просто неймовірні. Шкода, що багато вже відцвіли… – сказала жінка. – Минулорічний фестиваль стартував раніше – на початку травня, тому, як мені здається, цього разу квітів трішки менше. Також дещо псує враження те, що до самого поля мусиш іти пішки, а поруч їдуть легкові автомобілі, які піднімають куряву».

Зауважимо, що вхідний квиток на фестиваль вартує 40 гривень, дитячий – 20 гривень. Безкоштовно на «Волинську Голландію» можуть потрапити особи з інвалідністю, діти до шести років і учасники АТО.

Також на території заходу можна придбати квіти – за свіжозрізаний тюльпан доведеться віддати всього 10 гривень.

На самому полі суворо заборонено рвати і топтати квіти. За це загрожує штраф розміром 500 гривень.

Окрім того, організатори подбали і про розваги – відвідувачі можуть, до прикладу, поласувати морозивом чи пригоститися прохолодними напоями, спробувати страви, приготовані на грилі, а також купити сувеніри.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиньрада створює комісію: будуть розбиратися, чи впливає лохина на екологію
Наступна новина Нових випадків коронавірусу поменшало. Усього заразилися вже понад 16 тисяч українців
Останні новини
Схожі новини