У волинянина, який приїхав з Італії, запідозрили коронавірус. Виявилося – грип

У волинянина, який приїхав з Італії, запідозрили коронавірус. Виявилося – грип
Фото ілюстративне

У ковельчанина, в якого була одноденна поїздка до Італії, та його дочки запідозрили коронавірус COVID-19, однак лікарі-інфекціоністи встановили їм діагноз «грип типу А».

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

3 березня у лабораторний центр надійшли термінові повідомлення про реєстрацію у двох ковельчан випадків ГРВІ та підозри на захворювання COVID-19. 

Оскільки перед цим захворілий їздив до Італії, а саме у місто Піадена, яке за 70 км від епіцентру спалаху коронавірусу, спеціальна медична бригада екстреної медичної допомоги міста Ковеля чоловіка разом із донькою, котра занедужала наступного дня, доставили в обласну інфекційну лікарню.

Лікарі-інфекціоністи обом хворим встановили діагноз «грип типу А», що підтвердили швидкі тести.

Зразки матеріалу направлені в вірусологічну лабораторію ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та досліджуються методом ПЛР. На момент проведення епідрозслідування  стан хворих середньої важкості. 

Підозру на COVID-19 відхилили.

Читати також: В Україні запустили сайт про коронавірус

Нагадаємо, в Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом Covid-19. Хворий пацієнт знаходиться у Чернівцях.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Другого пацієнта, якому в Ковелі пересадили серце, виписали додому
Наступна новина Пустовіт заявив, що попереднє керівництво «Луцьктепла» використало 16 мільйонів не за призначенням
Останні новини
Схожі новини