У волинянки «по-жлобськи» вимагали гроші за відпочинок на ставку. ФОТО

У волинянки «по-жлобськи» вимагали гроші за відпочинок на ставку. ФОТО
фото з допису в Facebook

Неприємний інцидент трапився з волинянкою на ставку в селі Сирники.

Про це користувач Olia Bashuk написала на сторінці Княгининівської громади.

Допис подаємо без змін та правок:

«Хочу розповісти нашій громаді про один неприємний випадок, що трапився зі мною на ставку що знаходиться в с. Сирники, який орендований підприємцем Русланом Яблончуком. Багато хто їздить туди по джерельну питну воду.

10.07. ( вт) я та моя родина вирішили поїхати в Сирники на ставок щоб покупатись та набрати води з джерела. Зайшовши на територію ставка, ми запитали в осіб що сиділи за столиком де розраховуються за послуги, чи можна набрати води та покупатись, на що отримали ствердну відповідь.

На купання та набирання води пішло в нас біля 20хв. Зібравшись їхати додому нас спинити ті ж особини що сперше дозволили набрати води та покупатись , та зробили нам зауваження що ми довго купались, та у хамській формі попросили заплатити 15грн з людини за час проведений у воді. ( напевно алкоголь подіяв на них, так як сиділи особини за столом і пили).

Гроші невеликі, але це питання принципу , так як згідно ст.51 Водного кодексу України «Водні об'єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, визначених законом.

Орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо).

При визначенні таких місць перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку.

У межах населених пунктів забороняється обмеження будь-яких видів загального водокористування, крім випадків, визначених законом.

Заборона загального водокористування водними об'єктами, наданими в користування на умовах оренди, та їх нецільове використання є підставою для розірвання договору оренди.»

Тобто, платити за загальне водокористування МИ НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНІ!

Тимбіше щоб нікого не образити, ми ще й запитали дозволу!

Я запитала, яку посаду займає особа, що вимагає в нас гроші, чи вона часом не касир, на що я почула саркастичний сміх. Спитала, чи видадуть мені квитанцію за оплату, мені відповіли що вони не зобов'язані мені давати чек, квитанцію чи будь який документ про оплату.

В процесі розмови з цією людиною, виявилось що ввійшовши на орендовану територію я маю заплатити 30грн, навіть якщо просто прийшла набрати воду!

На в'їзних воротах є декілька таблиць, на одній з них розписаний прайс цін(з дуже убогою назвою послуги «відпочинок на траві-30грн») На іншій написано «КУПАТИСЬ ЗАБОРОНЕНО!» Тобто повернусь до свого питання за що ж я мала тоді заплатити?

Після цього неприємного інциденту я звернулась в Княгининську сільську раду, за консультацією, описавши випадок, сільська голова, її заступник та юрист, підтвердили що дії осіб що вимагали кошти за те що ми купались чи брали воду з джерела, є незаконними. Перечитавши договір оренди, пунктів, які обмежили загальне волокористування ставком теж нема!

Довкола Луцька є чимало приватизованих озер, та ставків, і всі вони діють більш менш в межах закону. Приміром в с.Озерце, також є орендована водойма! Підприємець бере плату за послуги: паркова, альтанка, мангал, користування полем для волейболу, рибальство,але ж ніяк не за те що люди купаються у воді, чи відпочивають біля берега на траві.

Розумію що пан Руслан Яблончук облагородив територію біля озера, доглядає за нею, зробив місточки ( доречі догляд за орендованим ставком чи орендованою землею є обов'язком пунктом в законі України). Але якщо вже він хоче брати гроші за відпочинок, то нехай це буде не «по-жлобськи» за «відпочинок на травичці» чи не за час проведений у воді( що взагалі суперечить закону), а за сервіс та послуги що можна надати: шезлонги, бунгало, сауни, бані, водні атракціони, якась оригінальна кухня, чи пляжні бари і т.д.

Якось так, просто неприємно, що відкрито порушуючи закон, ця система поборів на цьому ставку вже діє не перший рік. І на це чомусь ми закриваємо очі».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині матір-героїня, у якої згоріла хата, просить допомоги небайдужих людей
Наступна новина У Луцьку планують придбати електробус
Останні новини
Схожі новини